Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 1.4.7, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: Dec 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 4.1.1 Rating: (53 votes - 4.89 average) Installs: 408
Released: 20 May 2011 Last Update: 07 Sep 2015 Downloads: 2882
Not Supported Translations  

THIS ADD-ON IS NO LONGER AVAILABLE AND IS NOT SUPPORTED

* General Information *
------------------------------
This is an add-on that is designed for vBulletin 4.1.1 or later. It may not work on earlier versions of vBulletin.


Nominated twice for MOTM (October 2011, January 2012)


Features
  • Unlimited Application Types*
  • Unlimited Application Positions*
  • Unlimited Questions*
  • Different Application Positions for each Application Type
  • Different Questions for each Application Position.
  • Allow others to add/edit Application Types by permissions.
  • Allow others to edit Positions/Questions by permissions.
  • Edit Application Types, Positions and Questions in either ACP or from board.
  • Show Multiple Application Types in Community Menu or direct link to them.
  • Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • Define a default question set that can be included on all applications.
  • Much, much more!

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

3) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP.

4) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.
(It's really not that hard!)

5) Make sure this modification is marked as 'Installed' on vBulletin.org!
(If you want to get notices from me about updates for this modification.)

* UPGRADE INSTRUCTIONS *
-----------------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP and be sure "Allow Overwrite" is set to 'Yes'.

3) vB 4.2.x ONLY - Go to ACP->Settings->Options->Application Form Settings and set 'vB 4.2 Community Menu Update' to 'Yes'.

UPGRADING TO VERSION 1.3.8 or HiGHER
Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

If you have edited the advapp_application template, you need to revert the template before upgrading to 1.3.8 or higher.
Once the upgrade is complete, you can re-apply your changes to that template.


* History (Changelog) *
-------------------------
1.4.7 (September 7, 2015)
- Fix Certain characters not being stored/displayed properly.

1.4.6 (January 2, 2014)
- Fix Certain non-english characters not being stored/displayed properly.

1.4.5 (October 11, 2013) (not released vB.org)
- Fix No thread status showing in new threads when Thread Status Pro version 1.0.3 is installed.

1.4.4 (August 5, 2013)
- Fix Change single MySQL call to vB database call for systems that don't play well with direct MySQL calls.

1.4.3 (July 15, 2013)
- Fix Extra tabs in first response line in email notificactions.

1.4.2 (June 18, 2013)
- Fix Applications still able to be submitted after member logs out when unusual usergroup settings are used.

1.4.1 (June 8, 2013)
- Fix regex error missing from query.

1.4.0 (June 4, 2013) (not released on vB.org)
- Fix community menu not updating properly with vB 4.2.1

1.3.9 (May 2, 2013)
- Fix thread starter not showing when new thread is created and using actual userid to post new thread.

1.3.8 (May 2, 2013) (not released on vB.org)
- Add file upload option to application questions.(Available from ACP ONLY)

1.3.7 (May 1, 2013)
- Add error field in question editor for validation failure.

1.3.6 (May 1, 2013) (not released on vB.org)
- Fix moderated threads not showing as moderated in ACP.
- Change regex validated fields are now optional if no error message is defined for the field.
- Change streamline code for displaying applications forms.

1.3.5 (April 29, 2013)
- Change question save routine to prevent misnumbering of question order.
- Add single line text answers now allow regular expression matching.(Editing regex available from ACP ONLY)
- Add flood check for new threads
- Add flood check for new posts.

1.3.4 (April 22, 2013) (not released on vB.org)
- Fix header/title phrase input on application type screen not showing properly on forum application screens.
- Fix several typographical errors in phrases.

1.3.3 (March 2, 2013)
- Fix database error if Thread Status Pro is not installed.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.2 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.2 (February 28, 2013) (not released on vB.org)
- Add support for default forum thread status from Thread Status PRO
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.1 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.1 (November 20, 2012)
- Fix database error when saving application type with some punctuated admin usernames.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.0 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.0 (November 19, 2012) (never released on vB.org)
- Fix item selection problems with Firefox browser
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.9 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.2.9 (July 30, 2012)
- Fix error when editing application types in board (was not happening in ACP edit)
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.8 JUST UPLOAD application-types.php to your server)

1.2.8 (May 23, 2012)
- Improved work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.7 (May 21, 2012)
- Work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.6 (May 20, 2012) (never released on vB.org)
- Made system compatible with vB 4.2.0

1.2.5 (February 27, 2012)
- Fix IP address not being displayed when answer color option is used.
- Fix overlap of nav tab with nav menu.

1.2.4 (January 17, 2012)
- Fix URL not being parsed when answer color is defined and URL is the only thing in the answer.

1.2.3 (January 11, 2012)
- Add replacement variables to PM after submitting application.
- Add answer color option to main settings.
- Add multiple choice answers in column format option to main settings.
- Add 'All of the above' Multiple Choice question type.

1.2.2 (December 16, 2011) (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.2.1, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)
- Fix UTF-8 character display for expected answers.
- Fix sorting problem with first application questions.

1.2.1 (December 15, 2011) (not uploaded on vBulletin.org)
- Add option to PM a member after submitting an application.
- Add numeric ordering to edit position questions in ACP ONLY. (NOTE: Numbering MUST stay as 1,2,3.. NEVER use 10, 20, 30...)

1.2.0 (December 7, 2011)
- Fix database error when single quote is used in expected responses. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.9, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.9 (December 5, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Fix quote character not being displayed properly in posts. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.8, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.8 (December 2, 2011)
- Fix 'not enough posts' now displays when it should. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.7, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.7 (November 5, 2011)
- Added single selection dropdown box for questions.

1.1.6 (October 13, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Code enhancements for future expansion.

1.1.5 (September 4, 2011)
- Repair forum based application group type editor. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPDATING FROM 1.1.4 to 1.1.5, JUST UPLOAD FILES TO SERVER - NO NEED TO UPDATE IF YOU DON'T USE THE FORUM BASED EDITOR)

1.1.4 (August 27, 2011)
- Change hard coded Yes/No answers to standard vBulletin Yes/No phrases (thanks to Ellendway for testing).

1.1.3 (August 15, 2011)
- Corrected post format problems.
- Changed human verify portion of template.
- Changed hard coded Yes/No questions to standard vBulletin Yes/No Phrases.

1.1.2 (July 30, 2011)
- Code enhancements to allow for future expansion.

1.1.1 (July 6, 2011)
- Fix human verification. (problem found while converting mod to vB 3.8.7)

1.1.0 (June 29, 2011)
- Installation script change to correct installation problem where plugin was not importing completely for some people.

1.0.9 (June 21, 2011)
- Removed odd credit line for skin.

1.0.8 (June 14, 2011)
- Changed URL parse option so URLs are now parsed in all text fields.
- Changed 'Use First Text Answer As Subject' to subject replacement variable.
- Added option to remove member name from first line of reports.
- Added option to post application reports in an existing thread.
- Moved 'Start Application' button label to advapp vBulletin Phrase.
- Moved 'I am applying for the postion of' text from template to advapp vBulletin Phrase.
- Changed template so 'Member Name' now uses advapp vBulletin Phrase.
- Changed CSS so 'Start Application' button is centered on page.
- Removed remnant heading phrase from application form template.

1.0.7 (June 8, 2011)
- Fix minor bug where multi-line text was being cut into smaller sections.
- Added option to parse URLs. (it is in the position editor)

1.0.6 (June 6, 2011)
- Added option to use first single line text answer as report subject.
- Added option to require approval of the thread created when a member submits an application.
- Added options to redirect member to different locations after submitting an application.

1.0.5 (June 4, 2011)
- Fix default questions were carrying over their display positions causing answers to record improperly.
- Added option to show applications in navbar tabs.

1.0.4 (June 1, 2011)
- Database table creation change to make it compatible with MySQL 5.5.8
(NO NEED TO UPDATE IF YOU ARE ALREADY RUNNING VERSION 1.0.3)

1.0.3 (May 23, 2011)
- Added note about default email/pm user ids to position editors.
- Added Delete All Questions to ACP question editor.
- Added the ability to use a Thread Prefix for report threads.

1.0.2 (May 20, 2011)
- Fix rewind error.

1.0.1 (May 20, 2011)
- Changed database creation method for those that might be having problems.

1.0.0 (May 20, 2011)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2069 23 Sep 2019 03:17
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
Add-On Releases Forms Pack *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.6 Template Modifications 2 27 Jul 2007 01:52
Forms Pack + (4) *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.5 Template Modifications 1 09 May 2007 00:12

  #451  
Old 04 Jun 2013, 12:07
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by NoMatt3r View Post
Only usergroup 8 (banned users) is set but still no permissions for not logged in users.
Is the community menu selection not visible to unregistered users? If not, go to ACP->Settings->Navigation Manager and just click 'Save' without doing anything. There is a problem with the AAF community menu not updating properly with vB 4.2.1.

Or are you asking that a list of applications still be visible after unregistered users click the link in the community menu? If this is the case, that is not possible. A user must have permission to fill out the application to see it on the list of applications.

Last edited by nhawk; 04 Jun 2013 at 14:28.
Reply With Quote
  #452  
Old 04 Jun 2013, 14:29
NoMatt3r NoMatt3r is offline
 
Join Date: Dec 2012
Ah, what a pitty. I wanted that everybody can see the Application Page but when they hit "Start Application" they have to be logged in/register. The community menu selection is visible for all.

Thank you anyway.
Reply With Quote
  #453  
Old 12 Jun 2013, 22:23
K!nG K!nG is offline
 
Join Date: Dec 2010
Hi,

I had this mod installed and i had to remove all mods for the major upgrade process, now when i installed it back and edited (updated) the answer fot the following questions,

What forum would you like to be a Moderator in?

It doesn't update the answers. It still shows the default answers. Any help/suggestion on this one ?

Thanks
Reply With Quote
  #454  
Old 12 Jun 2013, 23:07
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by K!nG View Post
Hi,

I had this mod installed and i had to remove all mods for the major upgrade process, now when i installed it back and edited (updated) the answer fot the following questions,

What forum would you like to be a Moderator in?

It doesn't update the answers. It still shows the default answers. Any help/suggestion on this one ?

Thanks
Did you edit the questions in the Position?

Or did you just edit the default questions?

You must edit the questions for the Position for them to change when filling out a form.
Reply With Quote
  #455  
Old 12 Jun 2013, 23:32
K!nG K!nG is offline
 
Join Date: Dec 2010
Thanks Nhawk .... This might sounds weird, but previously when i had this mod installed i actually edit the questions in default questions tab and it worked and this time it didn't and now when i changed them in position it's working fine.

Thanks for your help
Reply With Quote
  #456  
Old 17 Jun 2013, 21:12
NoMatt3r NoMatt3r is offline
 
Join Date: Dec 2012
I've got many new threads created by guests although only registered users can use the forms. That happened more often since the last addon update :/
Attached Images
File Type: jpg adv_app_bug.jpg (2.6 KB, 1 views)
Reply With Quote
  #457  
Old 17 Jun 2013, 21:37
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by NoMatt3r View Post
I've got many new threads created by guests although only registered users can use the forms. That happened more often since the last addon update :/
If you DO NOT want unregistered users to access applications make sure ALL items in these areas do not allow them...

In each Position - Allowed Usergroups
In Each Application Type - Allowed Usergroups
In ACP->Application Forms->Application Form Settings, make sure usergroup 1 IS IN Usergroup Settings

EDIT: I have double checked and simply adding usergroup 1 to the Usergroup Settings in ACP->Application Forms->Application Form Settings forbids unregistered members from accessing any part of the application system.

Last edited by nhawk; 17 Jun 2013 at 21:45.
Reply With Quote
  #458  
Old 18 Jun 2013, 10:34
NoMatt3r NoMatt3r is offline
 
Join Date: Dec 2012
If i add usergroup 1 to ACP->Application Forms->Application Form Settings they cannot see the types anymore. Does it not work if allow unregistered users in Application Types->Allowed Usergroups to see the application group but in Application Positions->Allowed Usergroups i do not allow unregistered to apply for the position?

All posts/threads made by guests are registrated users on my board (i've checked their name) and you cannot use the app addon without being logged in (although only usergoup 8 is set in ACP->Application Forms->Application Form Settings). Maybe they get logged off during filling out the application and thus the posts/threads are created by guests?

EDIT: Just tested it and if you log off while having the application opened and then submitting it, the post is made by guest. Can you implement a login check after hitting the submit button?

Last edited by NoMatt3r; 18 Jun 2013 at 11:56.
Reply With Quote
  #459  
Old 18 Jun 2013, 12:41
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by NoMatt3r View Post
If i add usergroup 1 to ACP->Application Forms->Application Form Settings they cannot see the types anymore. Does it not work if allow unregistered users in Application Types->Allowed Usergroups to see the application group but in Application Positions->Allowed Usergroups i do not allow unregistered to apply for the position?

All posts/threads made by guests are registrated users on my board (i've checked their name) and you cannot use the app addon without being logged in (although only usergoup 8 is set in ACP->Application Forms->Application Form Settings). Maybe they get logged off during filling out the application and thus the posts/threads are created by guests?

EDIT: Just tested it and if you log off while having the application opened and then submitting it, the post is made by guest. Can you implement a login check after hitting the submit button?
If the unregistered/not logged in usergroup is not allowed to see the application type or the application position, then they have no access to either one. They can't fill out an application with those settings at all.

I can not duplicate the log off problem. Whether or not a member is in the forbidden usergroups in settings is checked at the very beginning of the script, long before the call to send the application.

Please describe exactly how you are logging out and getting back to the application page to click the send button.

Also, the exact settings for the application type and the application position that you are having problems with might help me track down the problem.

Last edited by nhawk; 18 Jun 2013 at 13:04.
Reply With Quote
  #460  
Old 18 Jun 2013, 13:04
NoMatt3r NoMatt3r is offline
 
Join Date: Dec 2012
I log in at my board, then i start an application and open my board in another tab. In this tab i log out of my board and go back to the first tab where there is still the application displayed. When i submit the application, it will be posted as guest although i'm already logged out. It's like "bypassing" the login check which is only at the very beginning of the script.

Did i explain it well?
Reply With Quote
  #461  
Old 18 Jun 2013, 13:14
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by NoMatt3r View Post
I log in at my board, then i start an application and open my board in another tab. In this tab i log out of my board and go back to the first tab where there is still the application displayed. When i submit the application, it will be posted as guest although i'm already logged out. It's like "bypassing" the login check which is only at the very beginning of the script.

Did i explain it well?
Yes you did.

Could you give me these settings for your system and the application?..

ACP->Application Forms->Application Form Settings, Usergroup Settings
The Application Type - Allowed Usergroups
The Application Position - Allowed Usergroups
Reply With Quote
  #462  
Old 18 Jun 2013, 13:23
NoMatt3r NoMatt3r is offline
 
Join Date: Dec 2012
Thank you for the fast response. Here you go:

ACP->Application Forms->Application Form Settings, Usergroup Settings: 8
The Application Type - Allowed Usergroups: all
The Application Position - Allowed Usergroups: all except Unregistered / Not Logged In, Users Awaiting Email Confirmation, Users Awaiting Moderation
Attached Images
File Type: jpg adv_app_general.jpg (38.1 KB, 6 views)
File Type: jpg adv_app_types.jpg (33.7 KB, 5 views)
File Type: jpg adv_app_positions.jpg (35.3 KB, 5 views)
Reply With Quote
  #463  
Old 18 Jun 2013, 13:33
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Thank you. That's what I needed to duplicate the problem.

A fix will be posted on my site shortly.
Reply With Quote
  #464  
Old 10 Jul 2013, 14:13
Warren Static Warren Static is offline
 
Join Date: Apr 2012
Great mod, I use this on my website for people to apply for advanced membership.
Reply With Quote
  #465  
Old 12 Jul 2013, 15:06
axelfx07 axelfx07 is offline
 
Join Date: Aug 2012
Hey,

Awesome mode!

Is it still not possible to directly link the application?

I also found few bugs.

1) When I get a report by email the first question is moved to the right


2) 2 of my questions had "file upload promt" as answers. One was required and another optional. However, if you don't fill (ulpload) the option one, the form wouldn't send and gives you an error message from the other one.

3) You can't upload the file with the name that already exists (was loaded before)

Last edited by axelfx07; 12 Jul 2013 at 15:25.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:19.

Layout Options | Width: Wide Color: