Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Display Options Above Threads - as seen on vbulletin.org Details »
Display Options Above Threads - as seen on vbulletin.org
Mod Version: 1.00, by kira (Member) kira is offline
Developer Last Online: Sep 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.7.0 Rating: (17 votes - 4.94 average) Installs: 198
Released: 10 May 2008 Last Update: Never Downloads: 1278
Not Supported Template Edits Translations  

This template mod, updated from my 3.6.x version, will streamline and relocate the "Display Options" dropdown menus to the top of your threads list on forumdisplay, as seen here at vbulletn.org in the modification areas.

As part of this move, we'll also change the look of the "Active Users"/Moderators panel remaining at the bottom of the page. ('Before' and 'after' screenshots are below.)

Note: In the 3.6.x version, there were two different versions of this mod -- the extra one being for those forums using the excellent Thread Prefixes mod by Mystics. Now that vB 3.7.0 has prefixes on its own, those extra set of instructions are no longer necessary.

Important: If you've installed or applied other mods that have altered the forumdisplay template, you may need to adjust the instructions accordingly.

I hope this mod is helpful! As always, many thanks to vbulletin.org for the inspiration, not to mention years of providing an amazingly helpful community.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	displayoptions_off.jpg
Views:	4141
Size:	41.3 KB
ID:	80298   Click image for larger version

Name:	displayoptions_on.jpg
Views:	4433
Size:	44.5 KB
ID:	80299  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Display Enhancements Display Options Above Threads - as seen on vbulletin.org kira vBulletin 3.6 Template Modifications 48 21 Mar 2009 23:08

Comments
  #2  
Old 10 May 2008, 20:13
veenuisthebest's Avatar
veenuisthebest veenuisthebest is offline
 
Join Date: Mar 2008
Real name: Vinayak
reserved !!
Reply With Quote
  #3  
Old 10 May 2008, 20:28
cafenetland cafenetland is offline
 
Join Date: Jan 2008
lets try it.

thx for ur effort
Reply With Quote
  #4  
Old 10 May 2008, 20:28
rooban12's Avatar
rooban12 rooban12 is offline
 
Join Date: May 2007
thanks!!!
nice hack
Reply With Quote
  #5  
Old 10 May 2008, 20:43
arena's Avatar
arena arena is offline
 
Join Date: Oct 2006
Kira vey thaks nice.
__________________
www.arenatr.com


sorry my bad english
Reply With Quote
  #6  
Old 10 May 2008, 21:15
Mike-D Mike-D is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Michael
Originally Posted by kira View Post
Thanks Mike! But I'm afraid those aren't quite correct. Couple of problems:

1. They seem to have been based on the instructions I included for people without Mystics prefix mod. But vb 3.7.0 has prefix code built in now. If you look at your examples -- and I just tested this on my test installation to verify -- the prefix dropdown is missing.

2. They break the "inline thread title editing" feature. This happened to me too, originally, but I uploaded a fix for this. The problem relates to the "announcebits" portion of the instructions and accidentally duplicating the table id "threadslist." In my fix, I first delete the ID in the table code right above announcebits.

So you might want to withdraw that file for now until that stuff is fixed. But thank you for working on this so quickly!
Yep you're right. I didn't see that. Now it works. You'll notice that I've deleted two small things inside the modification which are really not necessary. So then it looks now we'd like to have
Attached Images
File Type: jpg Display_Options_Above_Thread_ENG-After-1.jpg (18.0 KB, 227 views)
File Type: jpg Display_Options_Above_Thread_GER-After-1.jpg (17.8 KB, 226 views)
Attached Files
File Type: xml TMS_Display_Options_Above_Thread_List-VB3.7.xml (10.5 KB, 72 views)

Last edited by Mike-D; 10 May 2008 at 22:10.
Reply With Quote
  #7  
Old 10 May 2008, 21:41
kira kira is offline
 
Join Date: Nov 2001
Originally Posted by Mike-D View Post
Yep you're right. I didn't see that. Now it works. You'll notice that I've deleted two small things inside the modification which are really not necessary. So then it looks now we'd like to have
Thanks again, but it's still not quite right I'm afraid! What do you think wasn't necessary?
Because unless I'm reading your XML wrong, your replacements eliminate the announcebits section completely, which means announcements won't show up. Plus, you still didn't take away the extra ID = threadslist from the table code above the announcebits section, which means the thread editing will still not work.

Here's the section I'm talking about:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The searchstr must include this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And the replacestr should start with this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(Obviously this isn't the whole replacement code.) Note the removed id="threadslist' in the replacement stuff, and the inclusion of $announcebits. These are necessary otherwise announcements and inline thread title editing won't work.

I really do appreciate the help, Mike! I wish I could create TMS files on my own but I'm no php coder by any stretch. Plus I don't use TMS yet! However, I know the above stuff is important for the modification to work correctly.
Reply With Quote
  #8  
Old 10 May 2008, 22:19
Mike-D Mike-D is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Michael
Damn, seems to be not being my day I never would have guessed. Probaby I have mixed somethings. Never try to make some changes when your Editor does have 12 Template codes next to each other working. Yes you're absolutely right because I forgot the most important. Now I have fiixed it and it works. Gee, what a terrible day. Thank you, Kira You just made my day

BTW: I just saw your BDay. That's almost the same like mine of just 1 day difference
__________________
Acura & Honda Legend V6 Forum

Last edited by Mike-D; 10 May 2008 at 23:11.
Reply With Quote
  #9  
Old 10 May 2008, 23:36
ThreeD ThreeD is offline
 
Join Date: Aug 2006
thanks for this updated release. The 3.6.x version wasn't working with 3.7!
Reply With Quote
  #10  
Old 11 May 2008, 10:14
cyberbob73 cyberbob73 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Thanks for the TMS File ===> Mike-D (alter Freund)
Reply With Quote
  #11  
Old 14 May 2008, 17:53
TCB's Avatar
TCB TCB is offline
 
Join Date: Jun 2004
Now I'm not sure what version to use. Your first post still says version 1.0, although there is talking about changes afterwards? Is it now an xml-product import, or do I still have to edit templates?
Reply With Quote
  #12  
Old 14 May 2008, 18:08
kira kira is offline
 
Join Date: Nov 2001
Hi TCB. Sorry, the changes mentioned in my OP are comparing this to the original 3.6.x version. This new 3.7.0 version is unchanged and the instructions are in the text file attached to the OP.

This is indeed a Template Modification, so yes, you need to manually edit a template (forumdisplay in this case). The instructions are pretty easy though! Shouldn't take you more than five - ten minutes, tops.

However, if you use the Template Modification System product addon, you can use the xml link up in Mike D's post. Please note that I can't verify that this works because I don't personally have TMS installed. (I'm weird in that I kinda enjoy modifiying the templates myself, since I think it helps me understand what changes are being made to the system.)

Let me know if you have any problems. Thanks and good luck!
Reply With Quote
  #13  
Old 14 May 2008, 19:15
TCB's Avatar
TCB TCB is offline
 
Join Date: Jun 2004
Oh, great.. thanks a lot. The option to put this 'filter' and 'sort' option on top (like yours) or at the bottom of your forum (default) should be standard in vbulletin. In the meantime, me and my members will enjoy this modification
Reply With Quote
  #14  
Old 14 May 2008, 19:37
Hostboard's Avatar
Hostboard Hostboard is offline
 
Join Date: May 2002
Real name: Steven
One thing I notied betweenthe before and after was the label "Display Options" Is there a way to slip that back in there?
Reply With Quote
  #15  
Old 14 May 2008, 20:01
kira kira is offline
 
Join Date: Nov 2001
Thanks TCB! Glad it's useful, and I agree, this placement seems much more logical than the default -- especially when there are lots of threads within a forum, which means the filtering options are easily missed since they're all the way at the bottom of the screen.

Hostboard: Absolutely! In step #3 of my instructions, you'd just place the following:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Into the code wherever you want. (By default this phrase is "Display Options".)

For example, in the "after" sample image, you can see the area that says "Showing threads 1 of 2." To change this to "Display Options: Showing threads 1 of 2" you'd go to Step #3 of my instructions and look for:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change this to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Does this make sense? Another option might be to place the "Display Options:" text to the left of all the dropdown filter/sort menus. To do this, again using the third step of my instructions (or if you've already installed the template mod you can just search in your edited template):

Search for:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(You might want to surround the display options phrase with <span class="smallfont"> and </span> if the text looks too big.)

Let me know if this works for you, or if I'm not clear enough.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:40.

Layout Options | Width: Wide Color: