Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Add Banner Rotator Widget To CMS Details »
Add Banner Rotator Widget To CMS
Mod Version: 1.00, by metalguy639 (Member) metalguy639 is offline
Developer Last Online: Jan 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.3 Rating: (5 votes - 5.00 average) Installs: 43
Released: 25 Oct 2011 Last Update: Never Downloads: 0
Not Supported Template Edits  

THIS TEMPLATE EDIT BROUGHT TO YOU BY:


www.skinsnstyles.com

First if you plan on using this hack you must download & install y2Ksw's Banner Rotator hack found here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=188328. This little mod is only for use with that hack.

CLICK INSTALLED TO GET SUPPORT FOR THIS ADD-ON. IF YOU DO NOT CLICK INSTALLED I CANNOT HELP YOU.

Here is a simple way to add your banners in a CMS widget.

You will need to create a PHP Execution by doing the following:

Step 1:

1. In the admincp go to vBulletin CMS>Widgets
2. Click on "Create New Widget" at the bottom.
3. Choose "PHP Direct Execution" in the Widget Type drop down at the top.
4. Give your widget a title - do not make it too long as your box will be whatever size you have in your CMS.
5. Now click the "Save" button.

Step 2:

1. Go to vBulletin CMS>Widgets and select the widget you just made.
2. Click on the "Configure" link all the way to the right.
3. Delete all the test inside the box when it pops up.
4. Place this code in the box:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

5. Now click the "Save" button.

Step 3:

1. Go to Styles & Templates>Style Manager click the drop down box on the right side and choose "Add New Template".
2. In the "Title" box put "banner_sidebar" without the quotes.
3. Now in the large box below place your code for your banners like you would any other template. For instance I put this:

vBSEO ONLY!!!


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I'm using vBSEO so that is why it may look different from yours.

If you are not using vBSEO it will look like this:

NOT USING vBSEO!!!!


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

4. Now click the "Save" button.

Step 4:

1. Enter your banner info using the positions that you put code to in your new template and save the banners.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	cmsbanners.png
Views:	718
Size:	9.1 KB
ID:	134054  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks Banner Rotator andrefedalto vBulletin 3.7 Add-ons 236 11 Mar 2011 01:05

  #16  
Old 27 Jul 2012, 07:28
metalguy639 metalguy639 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by doraj View Post
Hello,

is possible use the Hack as Forum Sidebar instead on the CMS?

Thanks
Yes you use the same code it should work just fine.

Instructions on adding this to the forum blocks sidebar can be found here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=285991

Last edited by metalguy639; 27 Jul 2012 at 08:05.
Reply With Quote
  #17  
Old 14 Mar 2013, 03:39
tacklebox joe's Avatar
tacklebox joe tacklebox joe is offline
 
Join Date: Feb 2013
?help a newbie, i have installed this butnow iam stuck on how toinsert a banner.....i can see the widget in my cms...how do i add the banner...in the code? befor, after postion number?
thanks joe
Reply With Quote
  #18  
Old 14 Mar 2013, 03:48
metalguy639 metalguy639 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by tacklebox joe View Post
?help a newbie, i have installed this butnow iam stuck on how toinsert a banner.....i can see the widget in my cms...how do i add the banner...in the code? befor, after postion number?
thanks joe
Help for placing banners is found here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=188328 You use the same code as you would anywhere else on the forum. That is within the banner hack that you need help. There was good documentation that comes with the banner hack when its installed there is a PDF that you can refer to on how to use the hack.
Reply With Quote
  #19  
Old 17 Mar 2013, 23:08
tacklebox joe's Avatar
tacklebox joe tacklebox joe is offline
 
Join Date: Feb 2013
sorry metal, i've did everything to the book and read the pdf file but still can not get my banners to show in the widget i created. i put the banners in positions 4,5,6 etc.....nothing showing....what did i do wrong? thanks!
Reply With Quote
  #20  
Old 18 Mar 2013, 12:19
metalguy639 metalguy639 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by tacklebox joe View Post
sorry metal, i've did everything to the book and read the pdf file but still can not get my banners to show in the widget i created. i put the banners in positions 4,5,6 etc.....nothing showing....what did i do wrong? thanks!
What is you url to the site you are trying to get it working on? I'll have a look and see if I can tell what the issue may be. Make sure that Guest can see the widget box for the banners.
Reply With Quote
  #21  
Old 16 Apr 2013, 22:25
tacklebox joe's Avatar
tacklebox joe tacklebox joe is offline
 
Join Date: Feb 2013
www.njfishreports.com
Reply With Quote
  #22  
Old 17 Apr 2013, 01:19
metalguy639 metalguy639 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by tacklebox joe View Post
Did you enable it for guests? I do not even see the forum block. So that tells me that you have not enabled the actual forum block in your admincp.
Reply With Quote
  #23  
Old 11 Jun 2013, 13:37
Toorak Times's Avatar
Toorak Times Toorak Times is offline
 
Join Date: Jan 2011
Hi,

I installed this a while ago and haven't used, just going to start I'm pretty sure I have the up to date version. Is this all good to go in vB 4.2.1?
Reply With Quote
  #24  
Old 11 Jun 2013, 23:19
Judith2 Judith2 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by Toorak Times View Post
Hi,

I installed this a while ago and haven't used, just going to start I'm pretty sure I have the up to date version. Is this all good to go in vB 4.2.1?
Yes, it work with vb 4.2.1
Reply With Quote
  #25  
Old 08 Jan 2014, 12:23
d4rkm4nx99 d4rkm4nx99 is offline
 
Join Date: Feb 2011
update the vbulletin version i dont understen this tutorial.
Reply With Quote
  #26  
Old 20 Jan 2014, 09:57
metalguy639 metalguy639 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Originally Posted by d4rkm4nx99 View Post
update the vbulletin version i dont understen this tutorial.
Sorry I no longer have time to upgrade anything within this.
Reply With Quote
  #27  
Old 09 Dec 2016, 22:13
CQ2's Avatar
CQ2 CQ2 is offline
 
Join Date: Feb 2008
im relative new at this but im not locating this
vBulletin CMS>Widgets in my acp
Reply With Quote
  #28  
Old 25 Jul 2017, 19:40
The Realist's Avatar
The Realist The Realist is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Brian
This might sound like a stupid question but where does this software pick up the banner from?
Reply With Quote
  #29  
Old 28 Sep 2017, 04:47
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Real name: Len Kaiser
Originally Posted by The Realist View Post
This might sound like a stupid question but where does this software pick up the banner from?
You need to have the banner hack installed from the original post. The link is in the description. Then it grabs the banners from the hack once you add them.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 15:19.

Layout Options | Width: Wide Color: