Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05 Jan 2015, 15:49
angemon angemon is offline
 
Join Date: Aug 2014
SSL subscription issue

Dear support,
I've been subscription on my forum http://removed and everything was fine , but now I've moved into SSL https://removed the subscription is no more working , even when someone pay using paypal and receive the money , his usergroup doesn't change ( it should show a subscriber badge and change his name color and allow the member to show private sections) so I guess it's SSL issue , or may be because we're using cloudflare now , it may cause the issue too.
I will be waiting your suggestion , thanks

Last edited by TheLastSuperman; 09 Jan 2015 at 03:06.
Reply With Quote
  #2  
Old 05 Jan 2015, 16:05
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
I really cannot see how either cloud flare or ssl would impact usergroup change if the subscriptions are going through.

Did you try to change back to using http:// just to see if it is indeed the issue?
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #3  
Old 05 Jan 2015, 16:46
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
Don't paypal payments depend on paypal connecting back to payment_gateway.php? It could be that it can't make an https connection for some reason. Going back to http like RichieBoy67 suggested sounds like a good test.
Reply With Quote
  #4  
Old 05 Jan 2015, 16:51
ozzy47's Avatar
ozzy47 ozzy47 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Chris
Check your settings at PayPal and make sure your return url is not set to http.
__________________
You can get access to my 180 mods for vB 3.6 - 4.x at The Admin Zone as well as the professional support you are used to. New vBulletin Spider Definitions, vBulletin Spiders List Hits 1000 Spiders! ​ OzzModz down. Site has had a data breach, checking how the intrusion happened. Change your PW if you use the same one on my site and others.
Reply With Quote
  #5  
Old 05 Jan 2015, 16:54
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Yeah he said the payments are going through but I guess it makes sense if the payment goes through then the site is not getting the response. That could cause the promo not to work.

i agree to check your Paypal settings for the site url.
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #6  
Old 05 Jan 2015, 17:24
angemon angemon is offline
 
Join Date: Aug 2014
Originally Posted by ozzy47 View Post
Check your settings at PayPal and make sure your return url is not set to http.
Where can I set that ? Since I haven't set anything the first time on my PayPal , i've simply added my paypal email on vbulletin subscription panel.
Reply With Quote
  #7  
Old 05 Jan 2015, 17:27
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Originally Posted by angemon View Post
Where can I set that ? Since I haven't set anything the first time on my PayPal , i've simply added my paypal email on vbulletin subscription panel.
What happens when you go into subscription manager and click test communication?
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #8  
Old 05 Jan 2015, 18:04
angemon angemon is offline
 
Join Date: Aug 2014
Originally Posted by RichieBoy67 View Post
What happens when you go into subscription manager and click test communication?
It passes


--------------- Added 05 Jan 2015 at 18:44 ---------------

Do I have to change something on cookies and HTTP header options?

--------------- Added 05 Jan 2015 at 18:48 ---------------

also I've this enabled (even I think it doesn't have anything to do with the issue)
Reply With Quote
  #9  
Old 05 Jan 2015, 19:52
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Real name: Len Kaiser
Originally Posted by angemon View Post
Where can I set that ? Since I haven't set anything the first time on my PayPal , i've simply added my paypal email on vbulletin subscription panel.
What he is talking about is you will need to login to your PayPal account and make sure that your URL is not set to http but https instead. Once you make that change it should be fine.
Reply With Quote
  #10  
Old 05 Jan 2015, 20:13
angemon angemon is offline
 
Join Date: Aug 2014
Originally Posted by HM666 View Post
What he is talking about is you will need to login to your PayPal account and make sure that your URL is not set to http but https instead. Once you make that change it should be fine.
what I'm asking too is where to find that in my paypal account , since I haven't add any website in my paypal account , so where can I find links so I can change it from http to https
Reply With Quote
  #11  
Old 05 Jan 2015, 20:16
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Real name: Len Kaiser
Originally Posted by angemon View Post
what I'm asking too is where to find that in my paypal account , since I haven't add any website in my paypal account , so where can I find links so I can change it from http to https
Do you have the old PayPal layout or the new one?
Reply With Quote
  #12  
Old 05 Jan 2015, 20:21
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
The Payment API tests in the admincp only check to see if your server can connect to paypal, and not the other way around. I don't know the details of how the payment system works so I don't know if it always connects the other way (paypal to your server) or what happens if it can't.

It looks to me like the url that paypal should connect to is sent with the initial communication, so that's probably why you never had to set that. The code uses the bburl setting which you've no doubt changed to https already (It's "Forum URL" in the settings"), so I doubt that's it. But there could be other issues with SSL. This is all speculation and I know it doesn't help much.
Reply With Quote
  #13  
Old 05 Jan 2015, 20:24
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Real name: Len Kaiser
Sometimes in PayPal you HAVE to set that URL. Or at least it makes it where you do not have any problems in the future. PayPal is sometimes tricky and will do really strange things for no reason.
Reply With Quote
  #14  
Old 05 Jan 2015, 20:26
angemon angemon is offline
 
Join Date: Aug 2014
Originally Posted by HM666 View Post
Do you have the old PayPal layout or the new one?
I had this look 2 years ago , still the same
Image Removed

--------------- Added 05 Jan 2015 at 20:29 ---------------

Originally Posted by HM666 View Post
Sometimes in PayPal you HAVE to set that URL. Or at least it makes it where you do not have any problems in the future. PayPal is sometimes tricky and will do really strange things for no reason.
is it this one

Last edited by TheLastSuperman; 09 Jan 2015 at 03:07.
Reply With Quote
  #15  
Old 05 Jan 2015, 20:36
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Real name: Len Kaiser
Login go to Merchant Services > Process Orders > Instant Payment Notification click the link below that heading. Mine is labeled "Learn More" Then you will set your IPN to be your https url and save there. I "think" that is the only place you change it, its been quite awhile since I've played in there.

EDIT: just saw your edited post yeah you can try to change it there as well. But that is the URL that PayPal will return you to after a payment has been made. So in effect what that does is if you have a custom page that says thanks for the donation/payment etc then you use that page as the return URL. It really should have no bearing on your usergroups having problems.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:38.

Layout Options | Width: Wide Color: