Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Geek Advertising Banner system RC1 Details »
Geek Advertising Banner system RC1
Mod Version: 1.00, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.0.7 Rating: (0 vote - 0 average) Installs: 118
Released: 11 Apr 2005 Last Update: Never Downloads: 132
Not Supported Is in Beta Stage  

HowdA All.

From the makers of Hydrogen comes the latest mack - GAB (Geek Advertising Banners).

This has come about by needing an advertising system that no other hack seemed to totally fulfill. Personally - I really didnt want to burden myself with supporting another hack - but I felt it was significantly better than other hack systems out there so I thought many would be able to benefit from it.

Whats so freaking cool about it?

1- use flash, normal, text based (google adsense) or rotating banners
2- Decide which scripts run the banners
3- Define which forums run the banners
4- define which usergroups can turn off the banners
5- Make ads stop at x amount of hits
6- Make ads stop at x amount of views
7- Make ads start/stop at certain times
8- track views and/or hits
9- Wipes your bum

Why am I releasing this now? It seems to be hip and trendy to release Banner hacks. In all reality - this has been a very long work in progress that is finally rounding the finsihing stages. The current RC pacakge is considered complete except for the show stats segment (its recording stats, but you cant browse them easily yet).

LIke with any hack (especially a Beta) back up you DB and files needing change (global.php,admincp/index.php).

Known issues:
  • Flash ads can not appear on same page as a rotating banner ad.
  • After installing for the first time, you will most likely need to edit a phrase (any phrase) and click save to rebuild phrases
  • Flash banners hide drop down menus!!! Be careful where you put them or dont use them!
Basic install instructions:
  • Upload all files to relevant locations
  • chmod the gab and gish folders to 777 (or change the owner of the folders to whatever account your PHP process runs under).
  • Run the gab_install.php file in your admincp folder.
  • Follow the steps.
  • On the file changes - pay close attention to see if certain changes couldnt be made. If any changes could not be made, you need to manually make those changes.
  • When complete, move changed files from gish/gab/rc1.0 to their respective locations
  • Ad a new cron job to run daily (file: GAB_cron_daily.php)
  • Edit each gab category to include the forums you want the ads to appear in.
  • Ad $GAB_ads[x] to your templates where ever you want ads to appear (x represents the ad number depending on how many ads are set to run on that script. $GAB_ads[0] is the first ad block, $GAB_ads[1] would be the second, etc...)
  • Read The Freaking README!!!!!!!
Quick Upgrade instructions

For users of GAB Beta 2, uninstall it and then install this version. In all reality, you could just revert the file changes and delete the GAB_ tables from yur DB (heck, you dont even need to do that).

To upgrade from RC1.5 to RC1.6, just replace existing files with the latest from the downloaded package and run the template portion of the installer (you can skip the rest of the install steps). You may have to revert your GUSH_main and GUSH_ad_row

Donations

I have never asked for donations for any of the macks I have done - however since I have spent well over 60 hours coding this - I thought I would stick my neck out there. If you like my mack, it brings you some money and you want to keep my fridge stocked with beer and Cheetos, then feel free to drop some cash in my paypal account: geek@thenailgeek.com
If youre having difficulty keeping beer in the fridge yourself - fill yours before you fill mine.
If you think the mack sucks, or youre just a tight git then please dont bother

nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	ad.jpg
Views:	1048
Size:	127.6 KB
ID:	31397   Click image for larger version

Name:	category.jpg
Views:	1010
Size:	109.2 KB
ID:	31398   Click image for larger version

Name:	settings.jpg
Views:	913
Size:	132.6 KB
ID:	31399   Click image for larger version

Name:	showtherad.jpg
Views:	2156
Size:	88.7 KB
ID:	31400  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Geek Article System 3.5 RC2 The Geek vBulletin 3.0 Beta Releases 111 16 Mar 2005 19:17

  #31  
Old 12 Apr 2005, 14:32
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
You wont see any spaces as they are invisible

Just edit the GAB_admin.php and try to highlight anything after ?>

Chances are that you will grab some space. Delete it. This is most likely the culprit and rare occurence when uploading php files.
Reply With Quote
  #32  
Old 12 Apr 2005, 15:01
danhaga danhaga is offline
 
Join Date: Mar 2005
there is nothing after it
Reply With Quote
  #33  
Old 12 Apr 2005, 15:05
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by danhaga
there is nothing after it
Try redownloading the package and re-upload the GAB_admin.php
Reply With Quote
  #34  
Old 12 Apr 2005, 15:08
danhaga danhaga is offline
 
Join Date: Mar 2005
redownloading and using the new file did not work, any other ideas?

Last edited by danhaga; 12 Apr 2005 at 16:10.
Reply With Quote
  #35  
Old 12 Apr 2005, 16:17
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by danhaga
redownloading and using the new file did not work, any other ideas?
got me mate. That does the trick 99% of the time with file uploads.
Can you browse to the page direct? http://www.YOURSITE.com/forum/admincp/GAB_admin.php
Reply With Quote
  #36  
Old 12 Apr 2005, 16:31
KTBleeding's Avatar
KTBleeding KTBleeding is offline
 
Join Date: Feb 2004
Real name: Tyler
If the page is blank doesn't that mean the templates weren't installed correctly?
Reply With Quote
  #37  
Old 12 Apr 2005, 16:33
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by KTBleeding
If the page is blank doesn't that mean the templates weren't installed correctly?
Usually - but no templates are used in an admnicp panel. At least none that this hack uses.
Reply With Quote
  #38  
Old 12 Apr 2005, 16:39
danhaga danhaga is offline
 
Join Date: Mar 2005
Originally Posted by The Geek
got me mate. That does the trick 99% of the time with file uploads.
Can you browse to the page direct? http://www.YOURSITE.com/forum/admincp/GAB_admin.php
When I do that I get a white screen... no errors

It does ask me for login/password before it goes white

Last edited by danhaga; 12 Apr 2005 at 16:43.
Reply With Quote
  #39  
Old 12 Apr 2005, 16:54
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by danhaga
When I do that I get a white screen... no errors

It does ask me for login/password before it goes white
? this is getting stranger by the minute ?

All of your other admincp page are cool?
Reply With Quote
  #40  
Old 12 Apr 2005, 16:59
danhaga danhaga is offline
 
Join Date: Mar 2005
Originally Posted by The Geek
? this is getting stranger by the minute ?

All of your other admincp page are cool?
yup... everything else on the entire forum... regular and admin is fine
Reply With Quote
  #41  
Old 12 Apr 2005, 18:48
Eternal2u Eternal2u is offline
 
Join Date: Feb 2004
this is very nicely done..

i made my own banner rotation system, thinking about removing it and adding yours tho..lol saddness..
Reply With Quote
  #42  
Old 12 Apr 2005, 20:40
Snow's Avatar
Snow Snow is offline
 
Join Date: Jul 2004
:banana: :banana: Another great hack from The Geek

I've got a little question though, can you set it up so that 'tacky ad' is shown in 'chit chat' forum and 'expensive ad' is shown in 'serious forum' or does it just show the one banner on all pages?
Reply With Quote
  #43  
Old 12 Apr 2005, 20:43
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Snow
:banana: :banana: Another great hack from The Geek

I've got a little question though, can you set it up so that 'tacky ad' is shown in 'chit chat' forum and 'expensive ad' is shown in 'serious forum' or does it just show the one banner on all pages?
You can set it up to show wherever you want on an ad by ad basis.

I have also got gut loads more done... Just wait till Beta 2
Reply With Quote
  #44  
Old 12 Apr 2005, 20:47
Snow's Avatar
Snow Snow is offline
 
Join Date: Jul 2004
Originally Posted by The Geek
You can set it up to show wherever you want on an ad by ad basis.

I have also got gut loads more done... Just wait till Beta 2
thanks, I'll wait a bit then.
Reply With Quote
  #45  
Old 12 Apr 2005, 21:36
dmatthams dmatthams is offline
 
Join Date: Oct 2003
Hey there, this is the exact hack I have been looking for my site, so much thanks! ( I also just installed your auto av resize =] )

I have followed the instructions and everthing seems to be ok. I have placed $GAB_ad1 in my navbar template, but I get no ads show up

Im betting on it being me doing somthing stupid, but can anyone give me a hand?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:47.

Layout Options | Width: Wide Color: