Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Rotating Banner System Details »
Rotating Banner System
Mod Version: 2.4.2, by y2ksw (Coder) y2ksw is offline
Developer Last Online: Feb 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (141 votes - 4.71 average) Installs: 1237
Released: 16 Aug 2008 Last Update: 09 Sep 2013 Downloads: 11101
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

With the Rotating Banner System software, you may publish literally anywhere standard banners and advertising, with no restriction but your imagination. Unlike many other products, it allows to show an unlimited amount of banners and advertising, which are randomly shown at the places you choose, and you may refer generically to an Ad by using specific placeholders.

Also the management is straight-forward and simple to use. Forum administrators with maintenance rights may add, edit and delete records from the Administration Control Panel (ACP), one of each representing a banner. After saving the new banner settings, they are immediately visible at your board.

Compatibility: from vBulletin 3.6.5 onwards

By the way, I do also install the hack on your boards, but since I am very, very busy, it may take some time (weeks) until it gets done.


Tutorials:Updates:
  • 2.0.1: Simple click tracker added, HTML help included.
  • 2.0.3: Small bug fixes; additional banner list, navigation bar, E-Mail field for banner event notifications and automatic save on scroll setting; absolute URL to rbs_banner.php in order to allow click tracking on non-standard pages; supported languages: English, Italian; Help file clean-up.
  • 2.0.5: Small bug fixes; additional details in banner list; email notification for epired banners.
  • 2.0.6: vbCMS compatibility bug fix; additional banner lists.
  • 2.0.7: Usergroups filter: now it is possible to define a list of usergroups which may show a banner; additional vbCMS compatibility bug fix.
  • 2.0.8: Various fixes and most of all, inclusion of the right files: admin_rbs.php, cpnav_rbs.xml
  • 2.0.9: Extra comma fix in new record creation.
  • 2.1.0: Fix for an occasional banner type selection bug, when the sample banners have been deleted or disabled.
  • 2.2.0 (Major upgrade): Up to 10 different banner locations. Requires changes to your existing placeholders in your templates, since a more generic format has been chosen. If you don't need more than 2 different locations, you don't need to upgrade. Changed files: rbs_banner.php, admin_rbs.php
  • 2.2.1: Minor bug fix in files: admin_rbs_h_banner_list.php, admin_rbs_v_banner_list.php
  • 2.2.1: Hotfix for Max Clicks saving bug.
  • 2.2.2: More listings and less files. PDF Help. Separate Italian add-ons and help. Duplicate button.
  • 2.2.3: Minor bug fixes. Changed files: product-rbs.xml
  • 2.2.4: Flash Banner support (beta). Changed files: product-rbs.xml, rbs_wrapper.swf, admin_rbs.php, English Help.
  • 2.2.5: Hotfix for vBulletin 4.0.2 compatibility bug.
  • 2.2.6: Checking for installed Flash Wrapper rbs_wrapper.swf; A few English FAQ; Help files. Changed files: product-rbs.xml
  • 2.3.0 (Major upgrade): New modules: Delete Expired Banners, Disable Expired Banners; Detail Banner Statistics with unique access key for your customers; Updated help; Changed files: all.
  • 2.3.1: Hotfix for missing field in rbs_hist table. Changed files: none, just update product.
  • 2.3.2: Added: Unsupported option for setting any number of available positions between 1 and big bang. Fixed: Small bug and speed issues. Removed: Italian translation. Italians may now request support at www.vbulletin.it. Changed files: admin_rbs.php.
  • 2.3.3: Fix: Copy selected forum ID's during banner duplication. Changed: start and end hours for new banners are set to 0:00 and 23:59 respectively. Changed files: admin_rbs.php.
  • 2.3.4: Option: Send Mail Before. This option allows to schedule expiring banners differently. New variables for emails: $rbs_enddate: This variable holds the formatted banner ending date and time based on the standard formats for date and time in vBulletin settings; $rbs_name: This variable holds the banner name. EMail Notifications option description: Added direct links to the email phrases for quick changes. Changed files: rbs_mail_cron.php.
  • 2.4.0 (Major upgrade): Removed: Option to enable or disable mailing. Banners with email addresses to notify are handled. Setting to reset mailing in single banners. Now, if mailing should be repeated, you will have to edit the banner from phpMyAdmin. Added: Order links in lists. The initial state is ordered by ID, as before. By clicking the titles, the other voices can be ordered. Clicking twice inverts the order. This works in all lists. Options to prevent counting and reducing thus a tiny bit of load. A new bunch of demo banners for new installations. Demo banners are locked into database in order to avoid 30% of the questions because of the 'experts' deleting them before trying the product. They can be disabled and modified though. The true experts can delete them after all testing from the database by using phpMyAdmin without side effects. Changes: Phrase for emailing about expiring banners, now also with direct links to the phrases. Demo banners. Our old publisher ID is replaced with the new ones, and old demo banners are updated with the new ones, if found. The functions have been exported to includes/functions_rbs.php. This makes the product code smaller and easier to maintain, and runs faster on sites where caching/acceleration is enabled. Changed Files: all *.php
  • 2.4.1: Option Likelihood. This new option adds a weight to banners and allows thus to show one banner more often than another. The default weight is 100%. We also make sure that the final date of the default banners falls into a valid range. Changed files: includes/functions_rbs.php and rbs_stats.php.
  • 2.4.2: Workaround for update sequence problems.
Hacks and unsupported add-ons:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	banner.png
Views:	13253
Size:	27.7 KB
ID:	123711   Click image for larger version

Name:	style.jpg
Views:	7620
Size:	54.9 KB
ID:	123714   Click image for larger version

Name:	navigation.png
Views:	8228
Size:	4.9 KB
ID:	123715   Click image for larger version

Name:	estatistics.png
Views:	10837
Size:	14.7 KB
ID:	123716  

Click image for larger version

Name:	options.jpg
Views:	3722
Size:	123.7 KB
ID:	137954  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #1021  
Old 19 Dec 2010, 05:05
RaceJunkie RaceJunkie is offline
 
Join Date: Jun 2005
How do you know where each template will show an ad?

ad_board_after_forums =
ad_showthread_firstpost_start =

Has any one compiled a list of the templates with there positions?
Reply With Quote
  #1022  
Old 19 Dec 2010, 07:38
CybaGirl's Avatar
CybaGirl CybaGirl is offline
 
Join Date: Jun 2010
Originally Posted by y2ksw View Post
So now, if you have a flash banner and want to wrap it, the swf file URL goes into the Image/ Flash field, and the landing page is URL, and in addition you will click on Flash Banner: yes, and insert the flash dimensions.

If you want click tracking, you enable it as well, which will direct the users to the phantomatic rbs_banner.php?id=xxx script on your site, which is then redirecting to your landing page.
Hi and thanks for getting back to me as well as your in depth reply.

When static images are used there is no issue with two browser windows opening at the same time.

The two browser windows opening at the same time with one window showing the banner and the other window showing the website only happens when using a swf file.

Here is what I have in the banner config page.



So is there something I am still missing here?

As surely two browser windows are not suppose to open at the same time when clicking on a swf banner.

Thanks.
Reply With Quote
  #1023  
Old 19 Dec 2010, 09:35
motorola motorola is offline
 
Join Date: May 2009
Real name: Gabriel
Originally Posted by y2ksw View Post
If it is Java script, yes.

You see how this has to be setup with the two default banners coming with the product.
I deleted these banners. Can you please explain here on more time ? How can I have 2 or more banners to show up randomly, not one under the other.

Thank you
Reply With Quote
  #1024  
Old 19 Dec 2010, 22:34
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by RaceJunkie View Post
How do you know where each template will show an ad?

ad_board_after_forums =
ad_showthread_firstpost_start =

Has any one compiled a list of the templates with there positions?
Please read the first post and the help file. There are no template lists.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1025  
Old 19 Dec 2010, 22:36
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by CybaGirl View Post
Hi and thanks for getting back to me as well as your in depth reply.

When static images are used there is no issue with two browser windows opening at the same time.

The two browser windows opening at the same time with one window showing the banner and the other window showing the website only happens when using a swf file.

Here is what I have in the banner config page.



So is there something I am still missing here?

As surely two browser windows are not suppose to open at the same time when clicking on a swf banner.

Thanks.
Please check first what the swf file does by itself. I believe it does something it shouldn't do.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1026  
Old 19 Dec 2010, 22:39
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by motorola View Post
I deleted these banners. Can you please explain here on more time ? How can I have 2 or more banners to show up randomly, not one under the other.

Thank you
I bet you did delete

Please read the help files and eventually watch the help video in the first post to get an idea what you can do with this product. If you can't get it running, please reinstall the product and try the default banners first - they are guaranteed to work
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1027  
Old 20 Dec 2010, 00:33
CybaGirl's Avatar
CybaGirl CybaGirl is offline
 
Join Date: Jun 2010
Originally Posted by y2ksw View Post
Please check first what the swf file does by itself. I believe it does something it shouldn't do.
Sorry what do you mean?

Here is a direct link to the swf file.

http://www.kawariders.com.au/images/banners/jds.swf

There is no URL link added to this file.

Thanks.
Reply With Quote
  #1028  
Old 20 Dec 2010, 11:20
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by CybaGirl View Post
Sorry what do you mean?

Here is a direct link to the swf file.

http://www.kawariders.com.au/images/banners/jds.swf

There is no URL link added to this file.

Thanks.
Ok, this file shows a banner and it works perfectly well. I tried it in a production environment.

At this point, it may be a browser issue ...

Or do you iframe the banners?
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1029  
Old 20 Dec 2010, 15:05
Drache Drache is offline
 
Join Date: Aug 2004
This is the plugin i've been waiting for.
Thanks

But can i request some more features?

Maybe like impressions cap per day per banner? And 1/24hours freg capping maybe? Would be great to have country filter too.

Sorry if i am asking too much but just my suggestion.
Reply With Quote
  #1030  
Old 20 Dec 2010, 18:58
motorola motorola is offline
 
Join Date: May 2009
Real name: Gabriel
Finally I managed to understand how this mod works .

I have one more question : I need to know if this mod will not affect my affiliate urls ?

I right-clicked on the banner and then I click Copy Link Location and I saw my destination url is http://www.domain.com/forum/rbs_bann...id=12&userid=1, instead of my affiliate url. It's okay like this or will affect the tracking?
Reply With Quote
  #1031  
Old 20 Dec 2010, 19:49
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by Drache View Post
This is the plugin i've been waiting for.
Thanks

But can i request some more features?

Maybe like impressions cap per day per banner? And 1/24hours freg capping maybe? Would be great to have country filter too.

Sorry if i am asking too much but just my suggestion.
You can, but your requests are too difficult to implement and require a lot more resources than anybody would like to offer for such a simple tool. You are asking for a professional allround no-limits software, which would be used just by you
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1032  
Old 20 Dec 2010, 19:56
y2ksw's Avatar
y2ksw y2ksw is offline
 
Join Date: Aug 2003
Real name: Giovanni
Originally Posted by motorola View Post
Finally I managed to understand how this mod works .

I have one more question : I need to know if this mod will not affect my affiliate urls ?

I right-clicked on the banner and then I click Copy Link Location and I saw my destination url is http://www.domain.com/forum/rbs_bann...id=12&userid=1, instead of my affiliate url. It's okay like this or will affect the tracking?
If you have already remote (affiliate) tracking and you don't need to hide your landing page, you should switch click tracking off, since it adds one more redirect.
If you don't trust your affiliates or you don't have remote click tracking, keep it on.

If the landing page URL contains your affiliate code (normally it does), affiliates will not notice a difference. If your affiliates rely upon the referer and the web server does not redirect correctly referers, you may need to switch click tracking off. This is however a problem you rarely encounter. Please check with your affiliates.
__________________
Giovanni
Italian support: http://www.vbulletin.it/
Reply With Quote
  #1033  
Old 20 Dec 2010, 21:26
motorola motorola is offline
 
Join Date: May 2009
Real name: Gabriel
Ok thanks for all your answers and keep up the good work you do here. Cheers !
Reply With Quote
  #1034  
Old 21 Dec 2010, 00:38
Drache Drache is offline
 
Join Date: Aug 2004
Originally Posted by y2ksw View Post
You can, but your requests are too difficult to implement and require a lot more resources than anybody would like to offer for such a simple tool. You are asking for a professional allround no-limits software, which would be used just by you
Thank you for your quick reply. you are right

BTW can I ask I seem to have problem getting the ad show in first post content. But it works in all other locations. I am doing something wrong?

I should downlaod the 2.3.1.rbs.zip but use 2.3.1-hotfix-product-rbs.xml to install it. isn't it?

added install and added nominated motm


Edit:

Is it possible to track scripts click rate too or it's limited to just single flash and pictures?

Last edited by Drache; 21 Dec 2010 at 03:37.
Reply With Quote
  #1035  
Old 21 Dec 2010, 00:42
CybaGirl's Avatar
CybaGirl CybaGirl is offline
 
Join Date: Jun 2010
Originally Posted by y2ksw View Post
Ok, this file shows a banner and it works perfectly well. I tried it in a production environment.

At this point, it may be a browser issue ...

Or do you iframe the banners?

Hello and thank you very much for getting back to me and your continued support on this issue.

I am running Firefox version 3.6 and Internet Explorer 8 and the two browsers opening at once happens in both of these browsers.

I guess I can try other versions of Firefox by using the portable versions and see what happens. But seeing how the issue happens in both FF and IE I am assuming that the browser is not causing the problem.

Sorry what do you mean by iframing the banners?

Here is the code I use in the "ad_global_header1" under the "add Location Templates" of the skin.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

While I am at it I added a new banner last night and the banner seems to sit on top of the drop menus in the nav bar when using Internet Explorer 8. Is there some way I can get the drop down menus from the nav bar to appear over the banner like they do in Firefox?

Thanks.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:41.

Layout Options | Width: Wide Color: