Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Extra Profile Fields Page Details »
Extra Profile Fields Page
Mod Version: 2.1.10, by Wired1 (Coder) Wired1 is offline
Developer Last Online: Jul 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.9 Rating: (16 votes - 4.19 average) Installs: 386
Released: 07 Aug 2006 Last Update: 26 Apr 2008 Downloads: 3189
Not Supported Uses Plugins Template Edits Code Changes  

IMPORTANT INSTRUCTIONS for those upgrading to vB 3.6.10!!!

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=269

EVERYONE: PLEASE BE CRYSTAL CLEAR IN WHAT ISSUES YOU ARE HAVING WITH THIS MOD IF YOU ARE USING IT IN 3.7.x! A 3.7.x version is already in the works.

------------------------------------------------------------

You can find the 3.5.x version of this hack here.

This hack will add an extra page to the User CP. This area can be used for extra profile fields that for one reason or another you would like to split from the main list.

Personally, I use this page for PC specs, but it can also be used for other specs as well (e.g. cars). I have the specs in a dropdown list under the user title in each user's post, as well as in their profile page, but that's another hack You'll see a link to it under Add-Ons to the right.

Here's some examples of how I use this hack (with the Add-On hack, Additional Section within Profile and Dropdown within Posts):
http://www.houseofhelp.com/forums/sh...ad.php?t=39826
http://www.houseofhelp.com/forums/member.php?u=15

# of plugin hooks: 1
# of php page edits: 3
# of new templates: 1
# of template edits: 1
# of new phrases: 2


To install, upload the product and then make the manual edits as listed in the text file.

Don't forget to hit INSTALL!

Support will only be given to people who have hit install.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Screenshots

Click image for larger version

Name:	epfp_1.JPG
Views:	5836
Size:	18.7 KB
ID:	51729   Click image for larger version

Name:	epfp_2.JPG
Views:	6959
Size:	47.9 KB
ID:	51730  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.7 Add-ons 196 09 Jun 2010 05:20
Extra Profile Fields Page Wired1 vBulletin 3.5 Add-ons 233 22 May 2008 21:05
Extra Profile Fields Page Zachery vBulletin 3.0 Full Releases 124 11 Jan 2008 17:19

  #31  
Old 30 Aug 2006, 22:21
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by garyrogers
just wondering how easy it would be to split the profile info so that there can be 2 user groups each of which has distinct profile info that they can record. essentially I have a board that "matchmakes" between 2 groups and I want to record separate info for each in the profile section.
got a link to your forum? do you two ACTUAL usergroups, and which each one has different profile fields, or all users have the same fields, but you want to split off one group of fields from another?
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #32  
Old 30 Aug 2006, 22:29
marlita marlita is offline
 
Join Date: Aug 2006
Hey wired1... I don't know about his forum, but the answer for me would be the second one: I have the same profile fields for everyone, but I just want to split the info evenly onto two different panels within the profile. oh, and i'm on vb6. thank you.
Reply With Quote
  #33  
Old 02 Sep 2006, 15:10
garyrogers garyrogers is offline
 
Join Date: Jun 2006
Originally Posted by Wired1
got a link to your forum? do you two ACTUAL usergroups, and which each one has different profile fields, or all users have the same fields, but you want to split off one group of fields from another?
my site is http://www.gpmanagement.co.uk
currently I have managers signed up. i want to add in locum doctors who will offer them their services. essentially the locums will need to portray a set of fields ( price, terms etc) that the managers will view
Reply With Quote
  #34  
Old 03 Sep 2006, 18:00
The-Ensemble's Avatar
The-Ensemble The-Ensemble is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Jaymes
Is this controlled by a template so I could customize the design? If so which one?


EDIT---------
Nevermind I found it. :-p

Its the Page template for those else who are wondering. :d

Last edited by The-Ensemble; 04 Sep 2006 at 15:19.
Reply With Quote
  #35  
Old 04 Sep 2006, 20:46
Jericho2004 Jericho2004 is offline
 
Join Date: Jan 2004
I am not having any luck changing "Edit Extra Options" to "Edit System Specs". Can you specify in more detail how to do that? I tried changing it in USERCP_SHELL, but that just made it disappear from the control panel.

Thanks for any help.
Reply With Quote
  #36  
Old 04 Sep 2006, 23:57
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by garyrogers
my site is http://www.gpmanagement.co.uk
currently I have managers signed up. i want to add in locum doctors who will offer them their services. essentially the locums will need to portray a set of fields ( price, terms etc) that the managers will view
In otherwords, certain fields for certain user groups. This isn't a feature of vB, and as such would require additional hacking. Off the top of my head, here's the basic idea of what you'd have to do.

Create 2 pages, one for each set of hacks. Throw usergroup conditionals around the code that has the links for the edit <PAGE> in the UserCP.


Originally Posted by Jericho2004
I am not having any luck changing "Edit Extra Options" to "Edit System Specs". Can you specify in more detail how to do that? I tried changing it in USERCP_SHELL, but that just made it disappear from the control panel.
What EXACTLY did you do? I'd guess you changed
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

but didn't create the phrase, hence nothing shows up.
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #37  
Old 05 Sep 2006, 15:29
The-Ensemble's Avatar
The-Ensemble The-Ensemble is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Jaymes
Is it possible to install another page and have it as a subpage for one you've previously added?
If so could you share some basic instructions on it?
Reply With Quote
  #38  
Old 06 Sep 2006, 01:59
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
define how you're envisioning a "sub-page".
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #39  
Old 06 Sep 2006, 07:27
The-Ensemble's Avatar
The-Ensemble The-Ensemble is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Jaymes
ok.
One page has alot of info and there will be a button to say for more info click here and it will take you to a sub page with alot more info.

Also is it possible to put input fields on a page and a submit button at the bottom that turns all the fields filled in, into one big pm?
Reply With Quote
  #40  
Old 06 Sep 2006, 09:55
garyrogers garyrogers is offline
 
Join Date: Jun 2006
href links from the extrafield drop-down list

thanks for the advice above. another problem though...
from the drop down list that displays the extra fields, I have created a field that holds a url, in this case one to a member's google calendar. I want this link to open up a new browser window, but despite lots of tinkering I can't get it to do so, here is my code in the postbit template:

<if condition="$post['field14']">
<tr><td class="vbmenu_option"><a href= "$post[field14]" target="_blank">My Calendar from Google </a></td></tr>
</if>
this only brings up the link in the same browser window, which is annoying. it doesnt seem to be able to understand the target reference, and simply ignores it. any ideas?
thanks
Reply With Quote
  #41  
Old 07 Sep 2006, 01:24
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
The-Ensemble:
What is in the sub-page, more fields to enter data in, or something else? Either way, you could edit the page template and throw a link in there.

You want the stuff entered NOT to go into their profile, but just into a PM?


garyrogers:
Kewl use of the hack Sorry, no clue why it's doing that. Please restrict dropdown posts to the dropdown hack's thread, and vice versa


WARNING: allowing users to post links blatently in their profile like that screams for spammers to abuse it. What I'd do is to change it a bit, like so:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change the field to be a place for their email address only. That way, you know it'll go to the google calendar page. However, this may very well still be abused by crafty coders, although you could probably do some regex parsing on the field itself somehow to prevent this. No, I have no idea how to do it, just that it may be possible
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #42  
Old 07 Sep 2006, 17:03
The-Ensemble's Avatar
The-Ensemble The-Ensemble is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Jaymes
Originally Posted by Wired1
The-Ensemble:
What is in the sub-page, more fields to enter data in, or something else? Either way, you could edit the page template and throw a link in there.

You want the stuff entered NOT to go into their profile, but just into a PM?
Yes, So Users fill out these fields and they all combine and become the content of a PM with a set user and set title. (which I would like to be able to customize because I'll be using this more than once)

Is this possible?
Reply With Quote
  #43  
Old 07 Sep 2006, 20:00
wrang wrang is offline
 
Join Date: Nov 2004
Real name: Christian
Is it possible to put a link to a picture in this mod. So if i put a link to my picture it came up as a picture in the System Specs

I have a webbpage about marinaquarium and it should be great to use this and want a picture to

best regards
Reply With Quote
  #44  
Old 08 Sep 2006, 07:16
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by The-Ensemble
Yes, So Users fill out these fields and they all combine and become the content of a PM with a set user and set title. (which I would like to be able to customize because I'll be using this more than once)

Is this possible?
Possible, yes, however it's way outside the scope of this hack. I'd search the forum here for auto-creation of PMs, that would be a good start.

Originally Posted by wrang
Is it possible to put a link to a picture in this mod. So if i put a link to my picture it came up as a picture in the System Specs

I have a webbpage about marinaquarium and it should be great to use this and want a picture to
Do you mean you would like the picture to appear in their member profile and/or dropdown? If so, please specify which one or both you mean, and respond in the correct thread, which would be the add-on hack (linked to at the top of this thread).
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #45  
Old 08 Sep 2006, 13:46
wrang wrang is offline
 
Join Date: Nov 2004
Real name: Christian
Wired1
Yes i want it in the member profile.
Is it possible to have one upload function or is it better to link to a picture in the profile.
So if i put a picture link in one textfield it came up like a picture.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:55.

Layout Options | Width: Wide Color: