Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
VB Pro Garage Timeslips Details »
VB Pro Garage Timeslips
Mod Version: 3.0.9, by Dylanblitz (Contributor) Dylanblitz is offline
Developer Last Online: Feb 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (43 votes - 4.70 average) Installs: 259
Released: 25 Feb 2010 Last Update: 29 Sep 2012 Downloads: 1665
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Description
VB Pro Garage Timeslips (formerly CND Garage/Timeslips) is a free vehicle and timeslips add on for vBulletin 4. This is a great way to allow members to show off their rides, whether they are cars, motorcycles, atv's, etc. Site administrators have dozens of options to tailor the way the garage is displayed and the number of vehicles, images and timeslips the user can enter. User vehicle creation is done through a simple screen with dropdowns and simple text fields. Users can enter either miles or km and system will automatically calculate differences for front page statistics.

** New Features **

* SEO Friendly URLs (htaccess only)
* Page Caching - physical html files which make a HUGE reduction in sql queries
* Front Categories - a category system as an alternate front page to the block layout. I believe it will increase the garage ranking in search engines greatly when used with SEO URL's and the included dynamic meta tags.
* Thread Creation - Automatically create new threads in the forum of your choosing with the text of your choosing when a new vehicle is created in the garage.

Main Features

* No vb template modification needed
* Ajax driven menu's to keep load time down if you have a very large lists of makes/models
* Usergroup level permissions to set the amount of vehicles, images, timeslips allowed
* 99.9% of the text is phrased so that it can be translated for multinational sites
* On the fly image/text watermarking ability to make sure images are tied to your site
* Lytebox image presentation

Installation
Instructions, tips and more are now in the included chm file. If you have problems with the chm I have the document published at:
http://www.vbprogarage.com/forums/docs/html_vb4_ts_300/

The quick and dirty install:
1) Upload all files in the upload folder
2) Import vb_pro_garage.xml into Product Manager
3) Import vb_pro_garage_language_english.xml into Languages & Phrases
4) If you want all makes and models I've collected, import vb_pro_garage_vehicles^^new_install_only.xml into Product Manager

Post Installation
So you don't have to find it in the instructions. After install, there is a button up top in the navbar. This button by default is admin only. This is so you can configure and test without having to close the garage. When you are ready to deploy to the community:
ACP->Settings->Options->Garage General Settings - Set Garage Menu Button to Enabled.

The garage is developed on vb 4.0.7 and tested back to 4.0.0. The garage will run on PHP 5.x+ compiled with GD/GD2 and MySQL 5.x+

Additional options for the garage like adding featured businesses that support your site, fuel tracking, dyno charts, modifications and lots more are included in the commercial version.

Many thanks to Coroner for his stylebridge which led me on a path that saved me hours and hours of template editing

There are a few bugs that you might run into on this version. Instead of working on correcting them in the files and working on getting a new package up here, I'm working on the next version and including the posts that fix the errors here.

Change Log:
v3.0.9 - 09/29/2012
-----------------------------
Fixed sql injection problem
Replaced depreciated split function usage
Fixed sql error on image comments
Fixed Make/Model count on front page resetting to 1
Fixed extra unlabeled field on vehicle create/edit (Timeslips only)
Fixed postbit dropdown showing character code
Fixed tables incorrectly set with TYPE instead of ENGINE
Added navigation manager links to product xml

v3.0.8 - 12/9/2010
-----------------------------
Fixed missing vehicle comment code

v3.0.7 - 12/1/2010
-----------------------------
Fixed error with non existant garage_special_track table

v3.0.6 - 11/21/2010
-----------------------------
Fixed who's online error
Fixed map infowindow colors

v3.0.5 - 11/15/2010
-----------------------------
Fixed error with member profile vehicle block
Fixed member tab url path
Fixed error on vehicle map with apostrophes in title

v3.0.4a - 11/12/2010
-----------------------------
Corrected package error

v3.0.4 - 11/11/2010
-----------------------------
Fixed error with front blocks
Fixed style error with vB4.0.8 changes

v3.0.3 - 11/2/2010
-----------------------------
Fixed duplicate countries
Fixed vehicle view slideshow image size
Fixed username browse error
Fixed geocode error on missing zip
Fixed postbit error with vehicles that have a apostrophe in the name

v3.0.2 - 10/25/2010
-----------------------------
Fixed missing add vehicle button on member profile
Added bbcode capabilities to welcome box on garage front page
Moved vehicle count to db table to ease db queries
Added notification scheduled task to send message to new users about adding a garage entry
Added default clear image for watermark
Fixed code to disregard watermark option if image is missing
Fixed search username error
Updated obsolete data queries
Added SEO Friendly URLS
Added page caching capabilities
Fixed sql error with moving vehicle class and color to new selection on deletion in ACP
Added function to replace non english characters with english characters in ajax selection lists
Added image comments
Added notification for image and vehicle comments
Added option to add page title
Added zip code to vehicle and googlemap
Added ability to disable and ability to hide info for googlemap

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	01_front_cat.png
Views:	4119
Size:	133.0 KB
ID:	123185   Click image for larger version

Name:	01_front.jpg
Views:	2308
Size:	63.1 KB
ID:	123186   Click image for larger version

Name:	02_ajax_image_data.png
Views:	1793
Size:	62.1 KB
ID:	123187   Click image for larger version

Name:	02a_browse.jpg
Views:	1931
Size:	86.8 KB
ID:	123188  

Click image for larger version

Name:	03_add_vehicle.jpg
Views:	1122
Size:	94.5 KB
ID:	123189   Click image for larger version

Name:	04_view_vehicle.jpg
Views:	1425
Size:	89.1 KB
ID:	123190   Click image for larger version

Name:	05_add_timeslip.png
Views:	901
Size:	24.6 KB
ID:	123191   Click image for larger version

Name:	06_view_timeslip.png
Views:	784
Size:	18.3 KB
ID:	123192  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases CND Garage - Timeslips Dylanblitz vBulletin 3.8 Add-ons 227 24 May 2015 21:29

  #676  
Old 08 Sep 2011, 16:13
sekel sekel is offline
 
Join Date: Sep 2010
Hi, I love this add-on. One question though, is it possible that when a user clicks on a username, it links to their profile instead of the cars in their garage? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #677  
Old 11 Sep 2011, 03:48
trophyrider trophyrider is offline
 
Join Date: Apr 2009
I keep getting this database error when deleting a vehicle from the garage. I also get a similar error emailed to me when someone adds a vehicle to the garage. Any ideas?

Database error in vBulletin 4.1.5:

Invalid SQL:
UPDATE vb_userfield SET field43 = '
<div class=\"imlinks\">
<div class=\"popupmenu vehicleaction\">
<a class=\"popupctrl\" href=\"#\"><strong>Motorcycles</strong></a>
<ul class=\"popupbody popuphover vehicleaction_body\">

<li class=\"left\"><a href=\"http://www.sporttouring.us/garage_vehicle.php?do=view_vehicle&amp;id=251\"><img src=\"images/garage/attach/7/0/6/garage_vehicle-251-13125381311_thumb.jpg\" alt=\"View Motorcycle\" width=\"75\" border=\"0\" />2011 Ducati MultiStrada S Touring</a></li>

</ul>
</div>
</div><br />

' WHERE userid = '706';

MySQL Error : Unknown column 'field43' in 'field list'
Error Number : 1054
Request Date : Saturday, September 10th 2011 @ 10:43:11 PM
Error Date : Saturday, September 10th 2011 @ 10:43:12 PM
Script : http://www.sporttouring.us/garage_ve...vehicle&id=250
Referrer : http://www.sporttouring.us/garage_ve...vehicle&id=250
IP Address : 50.41.141.155
Username : VersysRider
Classname : vB_Database
MySQL Version : 5.0.92-community
__________________
Jon Campbell
Motorcycle Sport Touring Association
http://www.sporttouring.us
Reply With Quote
  #678  
Old 14 Sep 2011, 18:13
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Sorry, been a busy couple of weeks with kids, vacation and inlaws in town.
Originally Posted by markis13446 View Post
Thanks for all the support Dylanblitz,

Two other issues:

- The timeslips on the Garage mainpage is not showing ascending. It looks like its grabbing the middlge of the pack. I tried adjusting settings with no luck.
- Some vehicles cant be rated, why is this? Some have ratings, but now can longer be rated.
You should be able to adjust the asc/desc in the ACP. Let me know if you've done that and it doesn't work. I haven't heard of that being a problem anywhere else.
Vehicles can only be rated once by a user. Have you rated those vehicles or not seeing the ability to rate on something you haven't rated?

Originally Posted by zeus_r6 View Post
Did a fix ever come up with skewing the display of subforums when enabling the random garage images in IE?
I can't replicate the problem, I'm not sure what's causing it

Originally Posted by g00gl3r View Post
Dylanblitz,

Firstly what a brilliant mod. Rated Excellent and nominated for MOTM for you.

I've installed it all, but I have VBSEO running and it appears when I add the htaccess code, and turn on the SE friendly URL's, I get "page not found".

Does it conflict with VBSEO? I can't seem to find anything after a quick search in this thread.
Yes, vBSEO takes over all friendly URL's on the forum. You need to either create custom vBSEO rules and not use mine or disable the garage from vBSEO in the htaccess file. It's a bit tricky to disable it as you have to plan out your naming, but I've had it work on 3 of the 4 I tried. The 4th would not turn of vBSEO on the garage for some reason I couldn't figure out.

Originally Posted by sekel View Post
Hi, I love this add-on. One question though, is it possible that when a user clicks on a username, it links to their profile instead of the cars in their garage? Thanks in advance.
You could change it. You would need to open includes/garage_func_var.php and find

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to change it.

Originally Posted by trophyrider View Post
I keep getting this database error when deleting a vehicle from the garage. I also get a similar error emailed to me when someone adds a vehicle to the garage. Any ideas?

Database error in vBulletin 4.1.5:

Invalid SQL:
UPDATE vb_userfield SET field43 = '
<div class=\"imlinks\">
<div class=\"popupmenu vehicleaction\">
<a class=\"popupctrl\" href=\"#\"><strong>Motorcycles</strong></a>
<ul class=\"popupbody popuphover vehicleaction_body\">

<li class=\"left\"><a href=\"http://www.sporttouring.us/garage_vehicle.php?do=view_vehicle&amp;id=251\"><img src=\"images/garage/attach/7/0/6/garage_vehicle-251-13125381311_thumb.jpg\" alt=\"View Motorcycle\" width=\"75\" border=\"0\" />2011 Ducati MultiStrada S Touring</a></li>

</ul>
</div>
</div><br />

' WHERE userid = '706';

MySQL Error : Unknown column 'field43' in 'field list'
Error Number : 1054
Request Date : Saturday, September 10th 2011 @ 10:43:11 PM
Error Date : Saturday, September 10th 2011 @ 10:43:12 PM
Script : http://www.sporttouring.us/garage_ve...vehicle&id=250
Referrer : http://www.sporttouring.us/garage_ve...vehicle&id=250
IP Address : 50.41.141.155
Username : VersysRider
Classname : vB_Database
MySQL Version : 5.0.92-community
It looks like the custom user field isn't there for the postbit dropdown. You could create it pretty easily if you have mysql access or you could remove the code to write to it. Unfortunately it's hard coded to that field so you can't just create a new one.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #679  
Old 19 Sep 2011, 10:47
sekel sekel is offline
 
Join Date: Sep 2010
Originally Posted by Dylanblitz View Post
You could change it. You would need to open includes/garage_func_var.php and find

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to change it.
Thanks for the response. Unfortunately, I'm not too good with coding, what would i need to replace that line with? Thanks in advance!
Reply With Quote
  #680  
Old 21 Sep 2011, 11:09
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by sekel View Post
Thanks for the response. Unfortunately, I'm not too good with coding, what would i need to replace that line with? Thanks in advance!
Change it to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

That should work
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #681  
Old 24 Sep 2011, 05:03
sekel sekel is offline
 
Join Date: Sep 2010
Originally Posted by Dylanblitz View Post
Change it to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

That should work
Works like a charm. Thanks so much, appreciate the feedback!

One more question, the forum's favicon seems to reset to default whenever the Garage is opened, what should be changed for the garage to have the same favicon?

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #682  
Old 25 Sep 2011, 01:39
cdoyle cdoyle is offline
 
Join Date: Oct 2004
Hi,
I hope someone can help, our garage used to work. But at some point it stopped working.

What happens is, if someone tries to upload an image.

at the top of the forum they see this messsage

Warning: move_uploaded_file(images/garage/attach/1/garage_vehicle-14-13169136471_full.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in [path]/includes/garage_func_var.php on line 2821

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpOcgF6R' to 'images/garage/attach/1/garage_vehicle-14-13169136471_full.jpg' in [path]/includes/garage_func_var.php on line 2821
And then in the garage they see this
Error: Image could not be moved.

when I go and check the permission of images/garage/attach
1,2,3 they are set at 755

Is this correct? the rest are at 777

I tried to change them to 777 but they revert back to 755.

Any ideas?
Reply With Quote
  #683  
Old 25 Sep 2011, 05:16
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by sekel View Post
Works like a charm. Thanks so much, appreciate the feedback!

One more question, the forum's favicon seems to reset to default whenever the Garage is opened, what should be changed for the garage to have the same favicon?

Thanks in advance.
You can edit the template garage_headinclude and add it in there.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #684  
Old 25 Sep 2011, 05:17
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by cdoyle View Post
Hi,
I hope someone can help, our garage used to work. But at some point it stopped working.

What happens is, if someone tries to upload an image.

at the top of the forum they see this messsage



And then in the garage they see this
Error: Image could not be moved.

when I go and check the permission of images/garage/attach
1,2,3 they are set at 755

Is this correct? the rest are at 777

I tried to change them to 777 but they revert back to 755.

Any ideas?
You should talk to your host. Since it worked before I have a feeling they upgraded something that broke your permissions.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #685  
Old 29 Sep 2011, 14:35
bosken bosken is offline
 
Join Date: Jan 2011
Suddenly ONLY me, Admin can see the postbit dropdown link to albums under the avatars. No one else. Canīt find any settings for this in the permissions menus. ?!?

Tried to reimport file, no luck. Also runned the "Rebuild Vehicle Postbit Dropdowns" thingy


Last edited by bosken; 29 Sep 2011 at 15:05.
Reply With Quote
  #686  
Old 29 Sep 2011, 18:37
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by bosken View Post
Suddenly ONLY me, Admin can see the postbit dropdown link to albums under the avatars. No one else. Canīt find any settings for this in the permissions menus. ?!?

Tried to reimport file, no luck. Also runned the "Rebuild Vehicle Postbit Dropdowns" thingy

The first thing that comes to mind is that it's something with your style. The postbit dropdown is really just data stored in a custom user profile field. There is no group permissions on it, it's either on or off. I am outputting the data into the template hook postbit_userinfo_right (since you are using legacy postbit). Maybe you have some admin only code in there that has that template hook contained in it?
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #687  
Old 29 Sep 2011, 19:11
bosken bosken is offline
 
Join Date: Jan 2011
Thanx for the reply! It worked this morning, I bough two skins from CompleteVb, installed them and i THINK after that it stopped working,. Did some other minor stuff also but have no clue what caused this. Same thing in ALL my skins/styles (even in default style that is untouched).

Not so good at this, what do you mean with admin only code? Such as? I have no clue what to look for.

Last edited by bosken; 29 Sep 2011 at 21:04.
Reply With Quote
  #688  
Old 29 Sep 2011, 20:51
bosken bosken is offline
 
Join Date: Jan 2011
I tried to put a regular registered user in the moderator group, and BAM, he now could see the Garagebutton again....
so admin, super moderators and moderators see users garage buttons. reg users; no.

Reply With Quote
  #689  
Old 30 Sep 2011, 05:30
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by bosken View Post
I tried to put a regular registered user in the moderator group, and BAM, he now could see the Garagebutton again....
so admin, super moderators and moderators see users garage buttons. reg users; no.

What does it do on the default theme? It sounds like the template hook is contained within a conditional that is only for moderators and above.
I can check it out if you can't figure it out, I'd need temp admin access.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
  #690  
Old 01 Oct 2011, 18:55
Dylanblitz Dylanblitz is offline
 
Join Date: Oct 2005
I've gotten it fixed, looks like they did some permission changes. Good for forums, bad for me lol.
They made it so private custom profile fields can't be accessed at all anymore. So I modified the custom field to be visible and moved it to the Other area so it wont show on their main About Me profile page.
__________________
VB Pro Garage with Timeslips
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:09.

Layout Options | Width: Wide Color: