Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced) Details »
Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced)
Mod Version: 2.0.5, by Jhonnyf (Coder) Jhonnyf is offline
Developer Last Online: Mar 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.0 Rating: (263 votes - 4.71 average) Installs: 2057
Released: 20 Jan 2010 Last Update: 19 Jan 2011 Downloads: 14492
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files  

Review:
This mod allows you to easily add and remove tabs on the navigation bar using the adminCP. Tabs can appear as "selected" after being clicked, automatically deselecting the other tabs.
You also have the option of indicating which groups are allowed and not allowed to see the tabs via usergroup id.
Tabs may operate as normal select tabs, as drop-down menus. or as links to external sites.

The Hack only use 1 SQL sentence to create All the Menu, no Template edition

This Hack allows you to create tabs at the bar of vBulletin 4.0

Installation:

- Upload all files in the UPLOAD folder to the root of the forum
- Import the product 'product-evbs_sstab_advanced.xml'
- Configure and manage your tabs in the "Tabs vbSoporte" menu in AdminCP
- Do not forget to "Allow Overwrite" if you are Updating to 2.0

20-01-10: ver 1.0
  • Create Tabs in vBulletin 4
23-01-10: ver 2.0
  • Create/Manager Tabs Drop Down
  • Create/Manager Sublinks for Tabs
  • Option to Disable FORUM, HOME, BLOG, WHAT'S NEW Defaults vBulletin Tabs and not delete their sublinks menu
  • Phrases in native English and all phrases are in variables
  • Code with new algorithm for better performance
  • Spanish Language (sstab_advanced_spanish.xml)
23-01-10: ver 2.0.1
  • Fix some bugs
  • Work with vBadvanced CMPS Menu
23-01-10: ver 2.0.2
  • Fix menu Tab mix problem
  • Define some Rules:
    1. If TABS is a menu -> No process Sublink
    2. If MENU TAB no have Item -> No Process
27-01-10: ver 2.0.3
  • Change Title Size from 20 to 50 characters
  • Fix Error when not have Tabs
  • Add 2 phrases that I forgot to include in the last version
  • Fix Groups Permission when is a TAB MENU or TAB with SUBLINK
  • Add MultiScript
  • Option to TABMODE (THIS_SCRIPT, URL,URL_PARAMETER) Please, READ POST #2
  • membergroup with a list and checkbox (option to SET Colums in Config)
12-May-10: ver 2.0.4 (Compatible with vB 4.0.3)
  • Fix What's News
  • Add Option to ser Imagen to tabs
  • Credits in footer can be disable from Option Panel
  • Fix Calendar problem
  • Fix Option to URL_PARAMETER
19-Jan-11: ver 2.0.5 (Compatible with vB 4.1.1)
  • Fix All Hide Options
  • Allow to use Phrase as Titles (RULES)
    • If the "Phrase Variable Name" don't exist, them use the TITLE
*****************************************************
About URL_PARAMETER
To use this Option only Write the Part that Always repeat, por example for this URLs:
  1. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo (Main thread)
  2. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo&p=13#post13 (Post in thread)
  3. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo/page2 (One page of thread)
You Only Set:
  1. Tab Label = Any Name
  2. URL = http://x.com/showthread.php?1-Nuevo (or only http://x.com/showthread.php?1- that have the ID of thread)
  3. Tab mode: URL_PARAMETER
******************************************************
About Phrases as TITLES
When you create a New Element (Tab, menu, etc) You see a box to put only the variable Phrase name


To create New Phrase go to
Languages & Phrases -> Phrase Manager -> Add New Phrase
******************************************************
Special Thank to
vB Style Taught me about new the CSS system and help me using CSS standards
dieKetzer Betatester and Translator to native English Language

Observation:
  • This Hack is FULL AUTO-TEMPLATE but need the default NAVBAR template to work
  • This Hack have copyright ad at the bottom of the page (if you use this)
Spanish Version, (Version en Espaņol, mi lenguaje Primario ) -> Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced)

*******************************************************

How to Add Variables Like userid:

if you need to use vBulletin variables to make URL like http://myurl.com/?u={userid} see this Post
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=1031

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	listado ingles.gif
Views:	12577
Size:	46.5 KB
ID:	110514   Click image for larger version

Name:	Principal_new.gif
Views:	10706
Size:	64.1 KB
ID:	110827   Click image for larger version

Name:	menudrop.gif
Views:	21170
Size:	8.4 KB
ID:	110830   Click image for larger version

Name:	edicion ingles 203.gif
Views:	8788
Size:	47.3 KB
ID:	111264  

Click image for larger version

Name:	onlyname.gif
Views:	32715
Size:	16.0 KB
ID:	125852  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements Flipped tabs = Swivel tabs = INVERTED TABS Deepdog009 vBulletin 3.7 Add-ons 29 20 Jan 2010 09:39

  #376  
Old 04 Mar 2010, 11:57
aouni_tahech aouni_tahech is offline
 
Join Date: Jan 2006
Awesome plugin!

BUT--

I can't make the plugin highlight the cmps index page even when I add adv_index in the options page. The forums tab is highlighted when visiting either the cmps or forums page.

I'm using vb 4.0.2

However, when I add "index" in stead of "adv_index", both tabs get highlighted but in a wrong way. The forums tab is highlighted when I visit the cmps homepage, & the cmps homepage tab is highlighted when I visit the forums tab.

That's weird.

Thnx!
__________________
A man walking alone on a deserted beach, brandishing a lantern in his outstretched hand might be a fool. But, for a ship that went astray on a stormy night, the same man is a savior.
Reply With Quote
  #377  
Old 04 Mar 2010, 16:00
Popa Andrei's Avatar
Popa Andrei Popa Andrei is offline
 
Join Date: May 2008
Real name: Popa Andrei Florin
Originally Posted by aouni_tahech View Post
Awesome plugin!

BUT--

I can't make the plugin highlight the cmps index page even when I add adv_index in the options page. The forums tab is highlighted when visiting either the cmps or forums page.

I'm using vb 4.0.2

However, when I add "index" in stead of "adv_index", both tabs get highlighted but in a wrong way. The forums tab is highlighted when I visit the cmps homepage, & the cmps homepage tab is highlighted when I visit the forums tab.

That's weird.

Thnx!
same problem y have with vbadvanced
__________________
EliteGamers Arena
Best private servers.Join us now!
Reply With Quote
  #378  
Old 04 Mar 2010, 20:00
wampforum wampforum is offline
 
Join Date: Oct 2009
can someone help me - ive spent hours today trying to find a way to link to my photopost gallery and this seems the only way I can but Ive tried installing this 5 times and I cant get the menu to show in admin cp - the files there in the settings menu .
I downloaded the files to my comp then uploaded to my vb4 folder and chose the xml file via the plugin manager. I even copied the xml file to the includes folder to see if it was that!
I presume its omething simple im doing wrong - its a steep learning curve im on
Reply With Quote
  #379  
Old 05 Mar 2010, 16:52
SnitchSeeker's Avatar
SnitchSeeker SnitchSeeker is offline
 
Join Date: Sep 2004
Hi Johnny!

I am still waiting for your addition to allow a tab to be highlighted if it is a forum and you are in a thread or post or subforum. Have you done this yet? If not, any idea when? I sent you some money in anticipation for this feature and am still waiting.

Thanks!

Edit: To clarify, this post explains it well I hope.
Reply With Quote
  #380  
Old 06 Mar 2010, 12:17
ageurtse ageurtse is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: arnold
is it possible to have a sub menu in the dropdown menu.

menu
- submenu 1
- submenu 2
- submenu 3
.. - sub submenu 1
.. - sub submenu 2
- submenu 4
Reply With Quote
  #381  
Old 06 Mar 2010, 18:50
marcopolo marcopolo is offline
 
Join Date: Dec 2005
Originally Posted by ageurtse View Post
is it possible to have a sub menu in the dropdown menu.

menu
- submenu 1
- submenu 2
- submenu 3
.. - sub submenu 1
.. - sub submenu 2
- submenu 4
What he said. Would be useful to have sections so you encorporate within one main tab.
Reply With Quote
  #382  
Old 06 Mar 2010, 20:35
sinikuk sinikuk is offline
 
Join Date: Oct 2009
Originally Posted by stormzone View Post
same problem y have with vbadvanced
Same here and the sub menu disapears on the home page aswell.
Reply With Quote
  #383  
Old 07 Mar 2010, 02:55
iBaker's Avatar
iBaker iBaker is offline
 
Join Date: Nov 2006
Great mod - I created a plugin to do something similar but you have done well with this and it should have been standard for vb4 - well done Mate!

There is always a BUT ... as I will have different pages in the sub menu of a tab, the only problem with the new vb4 tab menu system is that a user has to click a tab first before they can see the sub menu items - not your fault mate but rather a vb fault with lack of forethought in making their navbar more user friendly in my opinion.

It would really enhance this mod if there was some way that on-hover of a tab changes the sub menu items to the ones under that tab you are hovering on - helps the user to decide if that tab has the sub menu items they may be looking for - when the mouse leaves the navbar hover the sub menu items are back displaying the items for the selected tab.

Just a thought but would be greatly helpful to site users
__________________
Regards Ian (Xenforo: Recreational Flying. vBulletin: Aviation Enthusiasts)
NOTE: Previously whatever I posted on forums was copied by a competing site. So I post this in the hope that it does help others but on the condition that anything that I post is not allowed to be used by Glenn Inwood of Cowra NSW Australia or anyone associated with him.
Reply With Quote
  #384  
Old 09 Mar 2010, 15:41
Popa Andrei's Avatar
Popa Andrei Popa Andrei is offline
 
Join Date: May 2008
Real name: Popa Andrei Florin
if someone would help us would be great
__________________
EliteGamers Arena
Best private servers.Join us now!
Reply With Quote
  #385  
Old 09 Mar 2010, 16:35
airheadairbrush airheadairbrush is offline
 
Join Date: Aug 2003
this menu does not seem to work well with all version of IE on my sites
any fix for that
Reply With Quote
  #386  
Old 10 Mar 2010, 08:48
sinikuk sinikuk is offline
 
Join Date: Oct 2009
This could be MOTM, but still needs improvement! The selected tab being one of them and define index.php from forum.php in vbadvanced.
Reply With Quote
  #387  
Old 10 Mar 2010, 22:06
taxick taxick is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Thomas
Originally Posted by Datenpapst View Post
Hi,
I got a problem with a tab I created:
When I choose this tab: http://testforum.c-arena.com/content...Games-Overview
it also marks this one: http://testforum.c-arena.com/content.php?142-Support

But if i click on the other Tab: http://testforum.c-arena.com/content.php?142-Support
the first one isnt marked active.

Why?
I have the same problem - Any help??? PLEASE
__________________
My Site: http://www.wub.nu
Reply With Quote
  #388  
Old 11 Mar 2010, 02:59
dieKetzer dieKetzer is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: Lauren
this mod has not been updated for vb402. i havent tried troubleshooting this on a 402 install, so i cannot offer much help.
__________________
Firefox 3.0.16 - linux ---------------- lamp - mysql 5.0.81 / php 5.2.10
Reply With Quote
  #389  
Old 11 Mar 2010, 05:52
Wilfred1 Wilfred1 is offline
 
Join Date: Jul 2009
Anyone willing to make a version of this mod for 3.8.4 - basically a tab menu system - if so I am willing to pay
Reply With Quote
  #390  
Old 11 Mar 2010, 21:04
flyerndiver flyerndiver is offline
 
Join Date: Jan 2010
Real Nice!!


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

covering your tracks eh'
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:49.

Layout Options | Width: Wide Color: