Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Split ForumHome Page into Multiple Pages Details »
Split ForumHome Page into Multiple Pages
Mod Version: 1.5, by amykhar (Member) amykhar is offline
Developer Last Online: Nov 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.3 Rating: (12 votes - 4.92 average) Installs: 115
Released: 14 Jul 2005 Last Update: 27 Jan 2006 Downloads: 498
Not Supported  

What it does is to allow you to take some forums off your Forum Home page and display them on a second instance of the forumhome page.

This is useful if you have a long list of forums and have some forums like archives that your users don't need to access very often.

This mod differs from Kirby's (Andreas's) in that his allows you to limit the NUMBER of forums shown per page. Mine allows you to select the specific forums to show.

I have not tested it, but I believe this will allow you to use any number of forumhome pages. You could do one per category if you show chose.

This is now a product. No code changes are required on your part. Please note that if you have microstats installed, it will yell about an uncached template. The template is not uncached. It doesn't exist. It is not creating extra queries. I am not sure how to suppress that error at this point.

My thanks to Kirby for pointing the way on how to make the functions_forumlist part of this mod a plugin instead of a code change.

Demo:

Page One
Page Two

Instructions:
1. Install the product.
2. Go to each forum and set which page to display it on. 1,2,3 etc. I have only tested 1 and 2.
3. Create links to the other instances of forumhome. Put these links where you would like them to be - in your navbar, side panel, header, tabs, whereever. Example links are the demo links posted above.
4. Contribute something to this site. Help somebody with a question or release some code of your own. Keep the giving circle going.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Split Forumhome into several Pages Andreas vBulletin 3.5 Add-ons 43 30 May 2006 00:10

Comments
  #2  
Old 14 Jul 2005, 22:48
Chris M's Avatar
Chris M Chris M is offline
 
Join Date: Dec 2001
Real name: Chris Murphy, BSc
Nice idea amy

I might use it in the next forum I create

Satan
Reply With Quote
  #3  
Old 14 Jul 2005, 23:12
yinyang's Avatar
yinyang yinyang is offline
 
Join Date: May 2004
wow, this is hella cool.
Reply With Quote
  #4  
Old 25 Jul 2005, 10:21
Benj's Avatar
Benj Benj is offline
 
Join Date: May 2006
amy i love you just what i need
Reply With Quote
  #5  
Old 27 Jul 2005, 19:37
Shack Networks Shack Networks is offline
 
Join Date: Apr 2004
Sub forums no longer show when clicking a category title or in the master forum..

Any work around for this ?
Reply With Quote
  #6  
Old 27 Jul 2005, 20:05
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Yes. In forumdisplay.php find


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add after:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Yes, I know this part could be a plugin. When I figure out how to make the rest a plugin, it will be.
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #7  
Old 27 Jul 2005, 20:52
Shack Networks Shack Networks is offline
 
Join Date: Apr 2004
LOL

I will try it out and see on my test board..

Other than that THIS SHOULD be part of vBull by default tbh

H
Reply With Quote
  #8  
Old 30 Jul 2005, 12:26
Andreas's Avatar
Andreas Andreas is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Andreas
Originally Posted by amykhar
Yes. In forumdisplay.php find


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add after:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Yes, I know this part could be a plugin. When I figure out how to make the rest a plugin, it will be.
I don't know if this is implemented in your Board, but if it is then it doesn't seem to work.
If I click http://www.eaforums.com/forums/forumdisplay.php?f=165 for example, it doesn't show anything.
Reply With Quote
  #9  
Old 30 Jul 2005, 14:47
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
I should never post links to my board. I'm always tinkering and nobody ever looks except when I've broken something while tinkering
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #10  
Old 30 Jul 2005, 15:16
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
OK. Finished tinkering. I made a change that reduces the files that have to be changed to 2. Next upgrade round when you install, you will only modify index.php and functions_forumlist.php
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #11  
Old 30 Jul 2005, 15:36
Andreas's Avatar
Andreas Andreas is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Andreas
I played around a bit with this idea as I really like it, and I think I found a more versatile solution:
I added a new setting "Max Forums per Page" in Forums Home Page Options.
If there are more Forums, it will break up into several Pages (as many as needed).
However, if a Top-Level Forum has more Subforums that need to be displayed then the defined Limit, it will still be displayed on one Page, as I think it would be confusing (and complicated) to show this on several Pages.
Works without File edits, but does not display navigation Links yet.

Last edited by KirbyDE; 30 Jul 2005 at 15:42.
Reply With Quote
  #12  
Old 30 Jul 2005, 15:39
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
That's a bit different than what I need. I needed to move specific, lower used forums to the back burner.

Now that file edits are no longer necessary to add settings to forums, I may make this something you can set on a per forum basis. Of course, I still need to find a way to hook into the forumlist routine to make it skip the appropriate forums.

Amy
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #13  
Old 08 Oct 2005, 22:19
:Judge:'s Avatar
:Judge: :Judge: is offline
 
Join Date: Jan 2003
Real name: Judge
Okay this is something I can use since my forum index is pretty big because I have classifieds set up with forums so I am going to see about making a 2nd page just for classifieds.

First I do want to ask and make sure that this is good with Gold before I start poking around, if I jam myself up I am screwed.

Last edited by :Judge:; 12 Oct 2005 at 15:35.
Reply With Quote
  #14  
Old 09 Oct 2005, 03:13
Itworx4me's Avatar
Itworx4me Itworx4me is offline
 
Join Date: Feb 2002
Hey Amykhar,

Any way of updating this to 3.5.0 as a plugin manager???
Reply With Quote
  #15  
Old 12 Oct 2005, 15:48
:Judge:'s Avatar
:Judge: :Judge: is offline
 
Join Date: Jan 2003
Real name: Judge
OK, I caught up with Amy to confirm this was good with 3.5 Gold (it is) and got it to work just like I wanted to

I have all my classifieds on their own page, only change I made was the link. Instead of doing the page 1 and Page 2 bit I simply added the page 2 URL in my navbar titled 'FREE Classifieds'.

Now some changes I could go for if anyone could help me.

1. Change the title of page 2 - Right now it still reads Forums, obviously I would rather it say Classifieds Page (or something to that effect).

2. A selected image or banner below the navbar and above the forums. Think this could give the new page a more define look, guess that sounds right.

Those would be nice but this is still great!

Thank you much Amy!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:19.

Layout Options | Width: Wide Color: