Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Bring Back "Go" Button for VB4 by BOP5 (Forum Jump/Quick Navigation menu) Details »
Bring Back "Go" Button for VB4 by BOP5 (Forum Jump/Quick Navigation menu)
Mod Version: 1.00, by BirdOPrey5 (IB Staff) BirdOPrey5 is offline
Developer Last Online: Jul 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (13 votes - 4.85 average) Installs: 73
Released: 15 Jan 2011 Last Update: Never Downloads: 229
Supported Uses Plugins Auto-Template Re-usable Code Translations  

Demo Video: http://www.youtube.com/watch?v=5tLLceMb604

This mod simply brings back the "Go" button that was removed from the "Quick Navigation" AKA "Forum Jump" menu.



VB3 already has the "Go" button but when it was removed from VB4 it has added an extra click for users who want to simply "jump" back to the forum they came from.

There are no settings, just install the mod and it will work.

If you have a heavily customized style, specifically a custom forumjump template there is a manual template edit you can make below. THIS IS ONLY NECESSARY IF THE MOD DOESN'T WORK, TRY IT FIRST.

The "Go" button only appears when viewing a thread or viewing a forum (showthread or forumdisplay) because those are the only places it makes sense to have it.

Full instructions in zip file but it's just 1 product to upload- nothing else to do or set.

This should work on all versions of 4.0.x/4.1.x - it has been tested on 4.0.8.

Please Mark As Installed If You Use This.


Manual Template Edit- Not usually needed:

Edit the forumjump template:

In Admin CP -> Style Manager ->[Choose Your Template] -> Edit Templates -> forumjump

Find the line (or something similar too):

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Below it Add:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Save Changes... Repeat for all styles you use. (The mod still needs to be installed for this to work.)

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	ss_gobutton.jpg
Views:	1835
Size:	3.7 KB
ID:	125673  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
vBulletin Blog how to put an "Edit Button" in the article blog next to "Report Button" ToNetU vBulletin 4.x Template Modifications 3 27 Dec 2010 23:16

  #16  
Old 18 Jan 2012, 21:01
Successfulsteps's Avatar
Successfulsteps Successfulsteps is offline
 
Join Date: Sep 2010
Tagged, will install this later
__________________
~ Deb
Forum Owner, Graphic Designer

1st Degree Freebies Trading Forum
Reply With Quote
  #17  
Old 23 Jan 2012, 02:56
tommythejoat's Avatar
tommythejoat tommythejoat is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Tom McIntyre
Lightbulb

My partner installed this on our forums and it is great. As a minor style issue, I wish it were closer to the forum jump box like the old one was. The very small gap made it clear that it was related to the forum jump.

As a remark on how this works. Since it puts the current forum in the forum jump window, so the impression is that one cannot click on the current entry in the window since it is already selected. Of course the Go button makes it very natural once the user figures out that it means go to the thing just to the left. That is easier for them to pick up if the spacing is distorted by making it smaller.
Reply With Quote
  #18  
Old 25 Jan 2012, 01:18
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Is your button further away than mine?
Example: http://www.qapla.com/mods/forumdispl...18-Qapla-Demos

That's the same distance within a pixel or two as on my 3.8 forum.

If yours is further away it must be some style issue.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #19  
Old 28 Jan 2012, 22:31
Trevor Matthews Trevor Matthews is offline
 
Join Date: Oct 2010
I saw this earlier and thought how useful it would be but having recently upgraded to 4.1.10 I don't seem to have the Quick Nav menu at the bottom of the pages.

Is this something I can enable?


Just found it in the ACP Options.


Will try the mod in the morning.

Last edited by Trevor Matthews; 28 Jan 2012 at 22:38. Reason: Solved the problem.
Reply With Quote
  #20  
Old 29 Jan 2012, 13:14
Trevor Matthews Trevor Matthews is offline
 
Join Date: Oct 2010
Installed and working perfectly....

Message for vb.org staff.

I am getting a message saying "I do not have permission to perform this action" when trying to mark any thread as Installed or Un-Installed.
Reply With Quote
  #21  
Old 29 Jan 2012, 17:02
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Originally Posted by Trevor Matthews View Post
I am getting a message saying "I do not have permission to perform this action" when trying to mark any thread as Installed or Un-Installed.
Please post this issue in the "Site Feedback" forum. The admins won't see it here.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #22  
Old 29 Jan 2012, 19:55
Trevor Matthews Trevor Matthews is offline
 
Join Date: Oct 2010
Looks like it is a known issue.
Reply With Quote
  #23  
Old 07 Mar 2012, 16:35
Nirjonadda Nirjonadda is offline
 
Join Date: Dec 2011
Real name: Md Tajirul Islam
Installed...working on 4.1.10 Without Manual Template Edit !!!
Reply With Quote
  #24  
Old 28 Apr 2012, 05:44
KayDawg KayDawg is offline
 
Join Date: Mar 2012
Worked like a charm on 4.1.12

Maybe I didn't know what I was doing, but manual didn't work. The links took me back to invalid forum id's...but the mod upload was painless.
Reply With Quote
  #25  
Old 18 Sep 2012, 15:10
tommythejoat's Avatar
tommythejoat tommythejoat is offline
 
Join Date: Apr 2008
Real name: Tom McIntyre
Question

One of my members has been requesting that the drop down positioning be centered around the selected forum. i.e. the current one. When one clicks on the drop down list it displays from the top position instead of positioning the cursor to the current forum.

I suspect that is pretty difficult since it looks like the whole forumjump has been written to a variable.

I believe that in v3, it worked as my member remembers. When you clicked on forumjump you were looking at the full list but positioned to the current forum.
Reply With Quote
  #26  
Old 20 Sep 2012, 01:25
edytwinky edytwinky is offline
 
Join Date: Sep 2007
Works perfectly! Love this. Thanks!
Reply With Quote
  #27  
Old 21 Sep 2012, 20:58
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Originally Posted by tommythejoat View Post
One of my members has been requesting that the drop down positioning be centered around the selected forum. i.e. the current one. When one clicks on the drop down list it displays from the top position instead of positioning the cursor to the current forum.

I suspect that is pretty difficult since it looks like the whole forumjump has been written to a variable.

I believe that in v3, it worked as my member remembers. When you clicked on forumjump you were looking at the full list but positioned to the current forum.
Understood but not something this mod will ever change.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #28  
Old 14 Oct 2012, 03:44
Toorak Times's Avatar
Toorak Times Toorak Times is offline
 
Join Date: Jan 2011
Hi BOP

Put this in my 4.2 works fine but gave me two go buttons

http://www.tooraktimes.com.au/forumd...pport-Feedback

How can I fix please?
Reply With Quote
  #29  
Old 16 Oct 2012, 19:41
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
It looks like you made the manual template edit when you didn't have to. Undo the edit.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #30  
Old 09 Nov 2012, 14:40
dsantana dsantana is offline
 
Join Date: Dec 2011
Installed... Didn't work... Did the manual edit... Still didn't work...
Using it on 4.2... Saw it on another 4.2 site working... What am I missing?
site is www.vintagejetboats.com

Last edited by dsantana; 09 Nov 2012 at 17:10. Reason: added site name...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:41.

Layout Options | Width: Wide Color: