Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Article Options
  #331  
Old 18 Jul 2010, 22:37
Nicke71 Nicke71 is offline
 
Join Date: Mar 2004
Thanks Lynne, will dig more into this as I intend to do my own pages / apps a part of vB instead of outside vB.

Very helpful.
__________________
Phuket and Thailand forums
Reply With Quote
  #332  
Old 29 Jul 2010, 11:22
euantor euantor is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Real name: Euan
I've followed this to the letter, yet I'm getting " " at the top of every new page. Strangely, these characters don't usually appear on the main site. Any ideas anybody?
Reply With Quote
  #333  
Old 29 Jul 2010, 16:27
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by euantor View Post
I've followed this to the letter, yet I'm getting " " at the top of every new page. Strangely, these characters don't usually appear on the main site. Any ideas anybody?
Those are characters you get when you are not using just a basic text editor. You need to use something like notepad++ or bbedit to edit the php files or hidden characters can get added to the page.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #334  
Old 29 Jul 2010, 21:52
2fast4ya 2fast4ya is offline
 
Join Date: Feb 2005
Okay, I've read this article a thousand different times, and it's shown me the thousand different reasons why I'm such a noob when it comes to this stuff. So bare with me here.

I understand the concept of creating the PHP page where all of your content will fall under. This is is where I add the custom HTML or PHP code for the extra content that I wanted. For example, an "About Us" page.

Now it's my understanding that once you create this test.php page, you need to then create a Template in VB to CALL that php page. Am I wrong? Because when I'm looking at the Create a Template code, I can't see any part of that code that calls on test.php ...

Again, I'm sure I'm missing something simple and obvious and stupid, but I have to ask.

Let me just start to understand this concept first before I even begin to try to do this. If I can pull this off without losing my mind in frustration it would be great lol
__________________
AudioNeeds.com - A forum dedicated for the Recording Enthusiast.
Reply With Quote
  #335  
Old 30 Jul 2010, 00:14
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by 2fast4ya View Post
Now it's my understanding that once you create this test.php page, you need to then create a Template in VB to CALL that php page. Am I wrong? Because when I'm looking at the Create a Template code, I can't see any part of that code that calls on test.php ...
Actually, it's the opposite. The test.php page calls the template.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #336  
Old 30 Jul 2010, 05:42
Nicke71 Nicke71 is offline
 
Join Date: Mar 2004
Hi Lynne.

I just made my first vb powered page, it fetch local movie showtimes and displays it.

I just wonder how to handle css within this page? I added css to additional.css file, but it is possible to have the extra css only for my custom page? (Instead of making it loading for all vb pages)

And thanks again for all help you provide to vb community.
__________________
Phuket and Thailand forums
Reply With Quote
  #337  
Old 30 Jul 2010, 16:06
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by Nicke71 View Post
Hi Lynne.

I just made my first vb powered page, it fetch local movie showtimes and displays it.

I just wonder how to handle css within this page? I added css to additional.css file, but it is possible to have the extra css only for my custom page? (Instead of making it loading for all vb pages)

And thanks again for all help you provide to vb community.
You could add CSS directly into your template, or create a new css template and include it in your page by following the examples of how it is included in the headinclude and headinclude_bottom template.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #338  
Old 30 Jul 2010, 22:27
2fast4ya 2fast4ya is offline
 
Join Date: Feb 2005
i figured it out! Thank you so much Lynne for your wonderful help!
__________________
AudioNeeds.com - A forum dedicated for the Recording Enthusiast.

Last edited by 2fast4ya; 30 Jul 2010 at 22:40.
Reply With Quote
  #339  
Old 31 Jul 2010, 13:55
Nicke71 Nicke71 is offline
 
Join Date: Mar 2004
Thanks, I added it to the template and it worked fine. Probably the best way if only one page use the css.
__________________
Phuket and Thailand forums
Reply With Quote
  #340  
Old 04 Aug 2010, 16:56
mordor1 mordor1 is offline
 
Join Date: Apr 2010
Does any 1 know how make a redirect on a costum page if user is not loged in?
Reply With Quote
  #341  
Old 04 Aug 2010, 22:54
rfsforums rfsforums is offline
 
Join Date: Nov 2009
I have notices that are shown in the forum for unregistered users but I'd like to not display them on this new page. How can I turn them off? Thanks for the great article got it to work on the 2nd attempt!
Reply With Quote
  #342  
Old 04 Aug 2010, 23:08
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by mordor1 View Post
Does any 1 know how make a redirect on a costum page if user is not loged in?
Put in a Meta Redirect Tag in the template. Put a condition around it based on whether they are a guest or not.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Originally Posted by rfsforums View Post
I have notices that are shown in the forum for unregistered users but I'd like to not display them on this new page. How can I turn them off? Thanks for the great article got it to work on the 2nd attempt!
Put a condition around the notifications based on THIS_SCRIPT (change 'test' to whatever you defined THIS_SCRIPT to be in your page):

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #343  
Old 04 Aug 2010, 23:53
NathanLedet NathanLedet is offline
 
Join Date: Nov 2005
If I'm making a plugin that users can access via their User Control Panel, how do I make it so that the left sidebar shows up?

Thanks
Reply With Quote
  #344  
Old 05 Aug 2010, 00:43
rfsforums rfsforums is offline
 
Join Date: Nov 2009
Originally Posted by Lynne View Post
Put a condition around the notifications based on THIS_SCRIPT (change 'test' to whatever you defined THIS_SCRIPT to be in your page):

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Thanks Lynne for the super fast reply! I thought I located the 'notification code' in the navbar template and put the condition around everything I could think of. When it did work it also hid the notices on the forum home which I don't want. Can you give me a little more guidance?
Many Thanks!
Reply With Quote
  #345  
Old 05 Aug 2010, 02:58
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by NathanLedet View Post
If I'm making a plugin that users can access via their User Control Panel, how do I make it so that the left sidebar shows up?

Thanks
I have no idea. There is a mod to add the sidebar to other pages, so I'd suggest you look at that mod and see how he did it.

Originally Posted by rfsforums View Post
Thanks Lynne for the super fast reply! I thought I located the 'notification code' in the navbar template and put the condition around everything I could think of. When it did work it also hid the notices on the forum home which I don't want. Can you give me a little more guidance?
Many Thanks!
You know, I goofed on that, it should have been like this:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Article Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:44.

Layout Options | Width: Wide Color: