Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Digichat Login Hack for VB3.5 Details »
Digichat Login Hack for VB3.5
Mod Version: 1.1, by DjTaz (Member) DjTaz is offline
Developer Last Online: Oct 2011 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.0 Rating: (1 vote - 5.00 average) Installs: 7
Released: 22 Oct 2005 Last Update: 13 Nov 2005 Downloads: 31
Not Supported Template Edits Additional Files Is in Beta Stage  

This is quite a basic version in comparison to the other ones i had seen for the older boards , but i wanted something fast so i did this myself.

No i havent released a hack before , so there may be bugs in this , but it works fine on my own boards , and i dont see there being too many issues with this for anyone else.

Updates - Guests can now log in - this was not available in the first version
Additions - The things added in version 2 are as follows
* Option to choose ports.
* Option to choose language.
* Guest login option added
* Errors with blank pages fixed

This isnt too hard to do - as far as i can tell anyway :s

Uploads (4)
Extra Profile Fields (3)
Plugin additions (2)
Phrases (1)
Template Edits (3)


The Zip contains 5 files :

Readme.txt
chat.php
chatconfig.php
icon.php
guest.php




Firstly start by doing the User Field additions below
(this is done in your Admin CP / User profile Fields / Add a new profile field )
Keep a note of the fields given as these are needed in the chatconfig.php file that you will
be editing next

User Fields (3) New - Take Note of which Field is assigned to eash of these.

1. Chatroom Icon - Single-Selection Menu

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

2. Chatroom Exit Message - Single-Line Text Box

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

3. Chatmaster - Single-Selection Radio Buttons

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(** NOTE : FOR THE ABOVE - IN OPTIONS 'NO' HAS TO BE ON THE FIRST LINE OR ALL MEMBERS WILL BE CHATMASTERS **)



Next edit the Plugins (this displays your in chat on the whos online page)
These are also in the AdminCP / Plugin System / Add New Plugin

Plug-In Add Ons (2)

Product : vBulletin
Hook Location : online_location_process (near the end of the list)
Title : Chatroom
Plugin PHP Code :

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Plugin is Active : Yes


Product : vBulletin
Hook Location : online_location_unknown (near the end of the list also)
Title : Chatroom (part2)
Plugin PHP Code :

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Plugin is Active : Yes



Add in the Phrase for chat (Good if your using other languages)

Product : vBulletin
Varname : chat
Text : Chat


Product : vBulletin
Varname : chatroom
Text : In the Chatroom




Next you will need to open the chatconfig.php and fill in the values for this as required by your server.
Some people dont host chat on the same site as the server, so as such there are two different site values , one for the main site , the other for chat

Once you have the chatconfig.php edited , upload the 4 other files (not this one) to the root of your forums (/public_html/forums/ ).



Finally a Template addition
add the link to chat to your Navbar :

Find :

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add Above that add:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Create a new Template called :chat_mainpage

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Create a new Template called :chat_guestpage

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And that should (in theory) have you ready to chat
As i said this is my first hack so dont kill me if its not 100% - and any suggestions and help would be appreciated - Thanks all, and I hope i have helped out one or two people anyway.
(ohh and a big Thanks to Dark Visor for his tutorial - it helped a lot)
______________________________________________________________


People upgrading from version 1 :
Reupload the files in the zip
Change the chat_mainpage template with the new one above
Add in chat_guestpage template.
Done.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	adminpanel.jpg
Views:	317
Size:	39.4 KB
ID:	36276   Click image for larger version

Name:	normallogin.jpg
Views:	502
Size:	40.4 KB
ID:	36277   Click image for larger version

Name:	usercp.jpg
Views:	506
Size:	38.0 KB
ID:	36278   Click image for larger version

Name:	Chatmasterlogin.jpg
Views:	431
Size:	41.6 KB
ID:	36279  

Click image for larger version

Name:	guestlogin.jpg
Views:	289
Size:	41.0 KB
ID:	37488  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Comments
  #2  
Old 22 Oct 2005, 19:39
andy1074's Avatar
andy1074 andy1074 is offline
 
Join Date: May 2003
wow
i had this hack for vb3.0.7!
but now for vb3.5
it is very well
Reply With Quote
  #3  
Old 22 Oct 2005, 19:44
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
I had it myself on the 3.0.7 and i didnt want to update to 3.5 until i had a working version for the new updated boards.

I hope it works for everyone ... but i do think that the older versions had a lot more complexity to them - mine is a bit more basic than the one i installed on 3.0.7 , but it does work well all the same.
Reply With Quote
  #4  
Old 23 Oct 2005, 13:22
Snake's Avatar
Snake Snake is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cleveland, OH
Real name: Josh
Sweet another chat sytem. Thankies!
Reply With Quote
  #5  
Old 12 Nov 2005, 21:23
dellow dellow is offline
 
Join Date: May 2002
Hello,

Thank you ,

i just install it but there it problem i am reciving " you may not connect to DidiChat because there is no site with specified ID could be found"


when i try to see the HTML source i find it like this :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

i think there should be "" , am i right ?
Reply With Quote
  #6  
Old 12 Nov 2005, 21:28
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
dellow - no it should still work without the "" - are u sure thats the correct siteID ?

and are the rest of the settings ok on it ?

Ill take a look if u direct me to the site
Reply With Quote
  #7  
Old 12 Nov 2005, 21:32
dellow dellow is offline
 
Join Date: May 2002
I just PM you with site URL
Reply With Quote
  #8  
Old 12 Nov 2005, 21:45
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
dellow , i joined and couldnt find the link to chat - is there a link there ?
Reply With Quote
  #9  
Old 12 Nov 2005, 21:48
dellow dellow is offline
 
Join Date: May 2002
maj352/chat.php
Reply With Quote
  #10  
Old 12 Nov 2005, 21:52
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
Talking

I just took a look at ur login script and the site id should be 1000 as far as i can tell.


That works ok anyway , so make sure of the site ID for ur room and it should work

{edited ..

Ok after a lot of working about on this , we got a normal script to log in - and the siteID he had was correct , but the PORT was not the standard port for digichat. when i get a bit of time , ill add a param for ports into this also so this wont come up again in the future

}

Thanks Dellow for spotting that

Last edited by DjTaz; 12 Nov 2005 at 23:50.
Reply With Quote
  #11  
Old 13 Nov 2005, 03:29
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
I updated this now to support Guests as well as members -

Guests log in as :
username *Guest*

Nice and easy for people who have it installed already to re-do just template replace and file uploads.
Reply With Quote
  #12  
Old 16 Dec 2005, 18:47
Jaynesh Jaynesh is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Jaynesh
Is there anything for DigiChat 5.1

If not could you help me with intergration on 5.1 pleasee
Reply With Quote
  #13  
Old 17 Dec 2005, 22:28
DjTaz DjTaz is offline
 
Join Date: Apr 2003
I havent used Digichat 5.1 , but it should be mostly the same as far as i know , with maybe a few additional changes to the params - send me on a login page and ill see what i can do , but itll be after xmas cause im on holidays till then.
Reply With Quote
  #14  
Old 21 Dec 2005, 07:21
Neoka21 Neoka21 is offline
 
Join Date: Aug 2005
the template addition dont work T__T
Reply With Quote
  #15  
Old 23 Dec 2005, 10:19
Jaynesh Jaynesh is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Jaynesh
Originally Posted by DjTaz
I havent used Digichat 5.1 , but it should be mostly the same as far as i know , with maybe a few additional changes to the params - send me on a login page and ill see what i can do , but itll be after xmas cause im on holidays till then.
The code for Digichat 5.1 is probaly totaly different, i tried changing it in your mod but it did not work...

I will PM you the code for digichat 5.1
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:31.

Layout Options | Width: Wide Color: