Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
vB Global Translator - Multiply your indexed pages & put search traffic on autopilot Details »
vB Global Translator - Multiply your indexed pages & put search traffic on autopilot
Mod Version: 2.4, by Dave Hybrid (Member) Dave Hybrid is offline
Developer Last Online: Dec 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 3.8.x Rating: (17 votes - 4.71 average) Installs: 67
Released: 28 Jun 2009 Last Update: 08 Jul 2009 Downloads: 527
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files External Content  

**Text Removed**

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks vB Global Translator - Multiply your indexed pages & put search traffic on autopilot Dave Hybrid Modification Graveyard 316 27 Jun 2009 00:55

  #106  
Old 30 Jun 2009, 05:51
Sweeks's Avatar
Sweeks Sweeks is offline
 
Join Date: Jul 2008
I want to mainly know how to avoid Google being unhappy, how do I implement the API key? Thanks
Reply With Quote
  #107  
Old 30 Jun 2009, 07:59
T2x T2x is offline
 
Join Date: May 2006
Ok sorry, first of all here is a small bug fix of what i posted earlier, as it was slightly bugged.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


As far as making google happy, ( This code will ONLY work if you have VBSEO)

Do this:

1. Open up your translate.php.

find these lines:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

change it to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

2. Also in translate.php

Go to http://code.google.com/apis/ajaxsearch/signup.html

Get an api key for your site, copy it

find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


change it to



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Of course replace "COPYYOURKEYHERE" with the key you got from google.


That's all.

Easy as pie.

This will ensure google knows where the requests are coming from and that they can contact you in case of problems instead of just banning you from all of google by ip.
Reply With Quote
  #108  
Old 30 Jun 2009, 11:11
Dave Hybrid's Avatar
Dave Hybrid Dave Hybrid is offline
 
Join Date: Mar 2007
FYI we have never had a site banned, after years of running these and similar scripts.

At most google will ban your IP from the API service for 24hrs, no big deal.

Last edited by Dave Hybrid; 30 Jun 2009 at 11:22.
Reply With Quote
  #109  
Old 30 Jun 2009, 11:25
T2x T2x is offline
 
Join Date: May 2006
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
FYI we have never had a site banned, after years of running these and similar scripts. At most google will ban your IP from the API service, then you just get a new one for your server, no big deal.
Unfortunately an IP change for many sites can be a big problem.

I would not be able to easily change the ip of my site.

I always say better safe than sorry.
Reply With Quote
  #110  
Old 30 Jun 2009, 11:32
Dave Hybrid's Avatar
Dave Hybrid Dave Hybrid is offline
 
Join Date: Mar 2007
Originally Posted by T2x View Post
Unfortunately an IP change for many sites can be a big problem.

I would not be able to easily change the ip of my site.

I always say better safe than sorry.
They have only ever banned my IP for 24hrs and only on the API service. You're worrying about nothing.

Last edited by Dave Hybrid; 30 Jun 2009 at 11:44.
Reply With Quote
  #111  
Old 30 Jun 2009, 14:00
nascimbeni nascimbeni is offline
 
Join Date: Aug 2006
I tried to Install the 2.0 version and I was able to show the flags on the site without crashing. Also the db tables are being filled correctly ( both source and translation ) but after I click on 1 flag I still get the message below

--------------------------------------------------------------------------------------
Content Encoding Error
The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.
The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.

* Please contact the website owners to inform them of this problem.
--------------------------------------------------------

Paolo
__________________
http://my.lifeinitaly.com
Reply With Quote
  #112  
Old 30 Jun 2009, 15:16
Sweeks's Avatar
Sweeks Sweeks is offline
 
Join Date: Jul 2008
Im not sure whether to bother, is there any harm in adding it Dave? Thanks
Reply With Quote
  #113  
Old 30 Jun 2009, 15:26
Dave Hybrid's Avatar
Dave Hybrid Dave Hybrid is offline
 
Join Date: Mar 2007
Originally Posted by Sweeks View Post
Im not sure whether to bother, is there any harm in adding it Dave? Thanks
I've been using scripts like this one years. Google will not ban your site, de-index you, penalize you or anything else.

At worst they may block your IP from the translate APi for 24hrs, they used to do this on their translate website but I have NEVER had it happen with the API, that may change.

Seriously, Google bans scraper sites, sites using only rss feeds and other autogenerated shit. It does not ban quality sites with good content be it in english or auto translated.
Reply With Quote
  #114  
Old 30 Jun 2009, 15:41
Sweeks's Avatar
Sweeks Sweeks is offline
 
Join Date: Jul 2008
I think I will just keep it as is, thanks for the advice Dave
Reply With Quote
  #115  
Old 30 Jun 2009, 15:48
tpearl5's Avatar
tpearl5 tpearl5 is offline
 
Join Date: Nov 2001
Real name: John
You certainly can't be hurting anything by including an API key.

Here's another question... How about displaying flags based on where the IP is from? I understand this would involve a small index of IP's, but perhaps it could be an exclusion. For example, 'if not from US, display flags'

edit - nevermind - that would be a very large index either way that would have to be referenced on every visit, which sounds very expensive
__________________
John

Last edited by tpearl5; 30 Jun 2009 at 15:55.
Reply With Quote
  #116  
Old 30 Jun 2009, 15:56
GoTTi GoTTi is offline
 
Join Date: Jun 2002
ok i left it installed overnight and i checked the mysql tables and this is what it looks like



still not loading anything in the cache table. and when i click any flags, nothing is loading for me. any ideas?
Attached Images
File Type: jpg mysql.jpg (45.5 KB, 91 views)
Reply With Quote
  #117  
Old 30 Jun 2009, 16:17
Dave Hybrid's Avatar
Dave Hybrid Dave Hybrid is offline
 
Join Date: Mar 2007
Originally Posted by GoTTi View Post
ok i left it installed overnight and i checked the mysql tables and this is what it looks like



still not loading anything in the cache table. and when i click any flags, nothing is loading for me. any ideas?
The wt_cache hold very long phrases, so if your pages are all full of short words it wont fill up. Try translating a thread with an article or something in it.

Either way if some of them are filling up then caching is working as far as i can see, is there an actual problem you are having?
Reply With Quote
  #118  
Old 30 Jun 2009, 16:35
Geraldm Geraldm is offline
 
Join Date: Dec 2006
Well I installed the new version 2.0 script yesterday.

My forum currently has 4,745 threads and 17,052 posts and today my DB looks like this:



34.7MB in 24 hours ?!!?!? I'll let you know how big this DB gets after a week.....

Cheers, and thanks for the great script!

Regards,
Gerald.
Reply With Quote
  #119  
Old 30 Jun 2009, 16:43
TheLastSuperman's Avatar
TheLastSuperman TheLastSuperman is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Michael Miller Jr
Cool

Originally Posted by Geraldm View Post
Well I installed the new version 2.0 script yesterday.

My forum currently has 4,745 threads and 17,052 posts and today my DB looks like this:



34.7MB in 24 hours ?!!?!? I'll let you know how big this DB gets after a week.....

Cheers, and thanks for the great script!

Regards,
Gerald.
Skeptical and no reply needed as it is strictly IMO however a friendly warning... large databases equal more hassle to restore (tell me your backing up people ) and some host have limits on DB sizes so be sure to check and see if your host does (including the fine print) otherwise good concept but tagged for now until I see more .

S-MAN
__________________
Daddy Does Dios and Figs!
https://www.linkedin.com/in/thelastsuperman

Search - Use the search feature to find similar issues/answers.
Information - Include screenshots, copy/pasted error codes, url etc.
Fixed - Please return to your thread/post and let us know how it was fixed!
Thanks - For participating! Click the "Like" on a post if someone helped you!
Reply With Quote
  #120  
Old 30 Jun 2009, 16:53
music legend music legend is offline
 
Join Date: Mar 2006
Originally Posted by music legend View Post
i have curl enabled


and i get a white screen whenever i press a flag button
im still having this problem
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:26.

Layout Options | Width: Wide Color: