Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Forum Category Icons (Advanced) Details »
Forum Category Icons (Advanced)
Mod Version: 2.0.0, by Dark_Wizard (Coder) Dark_Wizard is offline
Developer Last Online: Jun 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (128 votes - 4.72 average) Installs: 1060
Released: 10 Jun 2010 Last Update: 05 Aug 2011 Downloads: 8536
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template  

This is a hack that will add icons to your forum categories on the forum home page.

History: I was the originator of this hack back in the vBulletin 1.x days and continued this in vb 3.7.x. I have had numerous requests to port this to vb 4.x.x so here you are.

Please click install if you want support for this mod and to encourage me to continue adding features!

Enjoy!

You can find nice icons here, here and here.

Thanks to LatinoCheats for this link.

Changelogs:

1.2.0:
  • * Option to change icon location i.e. After Status Icon, Under Forum Title or Replace Status Icon.
    * Now contains a dropdown listing your icons in the folder so you just select and save.
    * Displays icon in forum manager when editing a forum that contains an icon.
    * Change icon width and height so you need to only upload one size icon.
    * Set icon position so you can center the icon when using smaller icons.
    * Dropdown of transparency settings for icons used to replace status icons when indicating "Old Posts".
    * Allows you to mark forum/subforum as read.
    * Now shows locked icons (lock icon added to download and this overlays the status icons when indicating a locked forum).

1.2.1:
  • * Now works for Mark Forum/SubForum as read!

1.2.2:
  • * Fixed: template bug.
    * Added: Now shows locked icons (lock icon added to download and this overlays the status icons when indicating a locked forum.)

1.2.3:
  • * Added: Automatic Template Edits!
    * Added: Only jpg, gif and png icons allowed. (extensions checked in forum edit).
    * Fixed: Mark Forum Read for specific forum/subforum.
    * Fixed: Now shows non-transparent status icon when "Show Locks" is enabled.

1.2.4:
  • * Fixed: Users Viewing. (This is working on a default vb style, others styles may have issues)
    * Fixed: Mark Read should now be fixed, working fine on my end.
    * Fixed: Icon not appearing when "Forum Description" disabled.

2.0.0
  • * Icon size can be set either globally or set per forum, setting is in vb options.
    * When selecting an icon in forum manager the selected icon now shows to the right of the dropdown so you can see what you are selecting.
    * If your upgrading from 1.2.4 and had to do manual template edits then you will need to revert the templates and redo the edits.

Upgrades: For those upgrading just make sure when you import the product you select "Allow Overwrite". You will also need to revert your templates (only for users of version 1.2.2 or earlier) and then follow the instructions as outlined in the install.html file.

Note: Before you ask, yes this works with all browsers. (Tested on FF, IE8, IE7, Chrome, Safari and Opera)

IMPORTANT! If you use the "Auto Template" feature of this mod and it doesn't work then you MUST do the manual template edits outlined in the install.html. This plugin was created using a default vbulletin style.

If you like this mod than please nominate for "MOTM".

Donations are gladly accepted!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	select_icon.jpg
Views:	2289
Size:	15.9 KB
ID:	118464   Click image for larger version

Name:	forum_edit.jpg
Views:	3279
Size:	15.1 KB
ID:	118465   Click image for larger version

Name:	after_status.png
Views:	5974
Size:	25.0 KB
ID:	118466   Click image for larger version

Name:	title.png
Views:	6342
Size:	11.6 KB
ID:	118476  

Click image for larger version

Name:	status.png
Views:	6139
Size:	12.4 KB
ID:	118477   Click image for larger version

Name:	status1.png
Views:	7050
Size:	13.2 KB
ID:	118478   Click image for larger version

Name:	options.jpg
Views:	7208
Size:	104.5 KB
ID:	118966   Click image for larger version

Name:	lock.png
Views:	5483
Size:	13.3 KB
ID:	118967  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Mini Mods Forum Category Icons on Forum Home Dark_Wizard vBulletin 3.7 Add-ons 106 02 Oct 2011 12:14

  #586  
Old 18 May 2012, 14:02
vetty vetty is offline
 
Join Date: Feb 2012
Hello Dark_Wizard,

I'm still unable to launch my forum as it requires this mod. Pl fix it asap. Waiting eagerly.

Thank You.
Reply With Quote
  #587  
Old 18 May 2012, 15:01
New Joe's Avatar
New Joe New Joe is offline
 
Join Date: May 2009
We been asking this for months now vetty.

I think another coder should make a new version of this, one that works for anything above 4.1.10
Reply With Quote
  #588  
Old 19 May 2012, 12:22
Dark_Wizard Dark_Wizard is offline
 
Join Date: Nov 2001
Real name: Bob
I'll be working on it this weekend, have to update one of my forums first to see what is going on.
Reply With Quote
  #589  
Old 19 May 2012, 12:25
Boofo's Avatar
Boofo Boofo is offline
 
Join Date: Mar 2002
Real name: Rob
Originally Posted by New Joe View Post
We been asking this for months now vetty.

I think another coder should make a new version of this, one that works for anything above 4.1.10
It works fine with 4.1.12.
Reply With Quote
  #590  
Old 19 May 2012, 15:50
New Joe's Avatar
New Joe New Joe is offline
 
Join Date: May 2009
Originally Posted by Boofo View Post
It works fine with 4.1.12.
I know it even does with 4.2.0 But before 4.1.10 all Subforums also showed images when set, after 4.1.10 they don't.
That's what I'd like and many more who have posted the same would.

Thanks for the reply above DW, hope to see this fixed soon, it will save me a lot of time with my SubForum images.
Reply With Quote
  #591  
Old 19 May 2012, 19:04
vetty vetty is offline
 
Join Date: Feb 2012
Question

Originally Posted by Dark_Wizard View Post
Subforum icons were never added to this mod. If and when I have time I will look into it....
Originally Posted by New Joe View Post
I know it even does with 4.2.0 But before 4.1.10 all Subforums also showed images when set, after 4.1.10 they don't.
That's what I'd like and many more who have posted the same would.

Thanks for the reply above DW, hope to see this fixed soon, it will save me a lot of time with my SubForum images.
REALLLLLLLLLLLLYYYYYYYYYYYYYY ?????????????????

Originally Posted by Dark_Wizard View Post
Subforum icons were never added to this mod. If and when I have time I will look into it....
I'm using 4.1.11. Will it work If I upgrade to 4.1.12 Boofo, New Joe ?
Reply With Quote
  #592  
Old 20 May 2012, 00:25
Disco_Stu's Avatar
Disco_Stu Disco_Stu is offline
 
Join Date: Apr 2012
I just installed this on 4.1.12 and it works great. I had to use the manual install but I'm sure that's due to my custom templates.

One thing that seemed rather odd: I only see the icon option in the Forum Manager when I am creating a new forum. It does not show up for existing forums. Is this a bug or by design? My site is still in the development phase so it's not a big deal as I can recreate the forums without losing posts but it may be an issue for existing sites.

Marking as installed. Good work! Well done!
Reply With Quote
  #593  
Old 20 May 2012, 01:22
Disco_Stu's Avatar
Disco_Stu Disco_Stu is offline
 
Join Date: Apr 2012
One other thing: Because you cannot see the icon option on existing forums this means that once you assign an icon you cannot change it unless you rename the icon and name a new one with the old icon name.
Reply With Quote
  #594  
Old 20 May 2012, 04:38
New Joe's Avatar
New Joe New Joe is offline
 
Join Date: May 2009
I think we are all going around in circles with our posts about the mod.

It's like I said a few pages back.
This mod works great, all versions of vB including the latest 4.2.0 Beta.

But from 4.1.10 this mod stopped showing images for Sub Forums.
I don't mean on the MAIN Forum page, as the icon shown for Sub Forums there is just a very small icon.
But when you click on a forum category which has a Sub Forum in it, the icon within that sill not show the custom icon you set for it, this is from 4.1.10 and after.

And that's about it, this modification wok on all vB Forums right up t0 4.2.0 But the Subforums stopped showing the icons you set them to show from 4,1,10, before they did, as I have a 4,1,3 forum working showing this and then a test forum at 4.1.12 and 4.2.0 showing they stopped the icons.
Reply With Quote
  #595  
Old 20 May 2012, 06:22
Disco_Stu's Avatar
Disco_Stu Disco_Stu is offline
 
Join Date: Apr 2012
I just created a forum and assigned an icon to it. That worked fine. Then I created a sub forum and tied it to the first forum and assigned an icon to the sub forum with this mod and that also worked. And this is in 4.1.12

So I don't know why you're having problems.


BY the way...my prior post was incorrect. I can see the icon option on existing forums that were created after this mod was installed. Older forums will not show the icon option if they were created prior to installing this mod. This is certainly understandable.

Again...great mod!
Reply With Quote
  #596  
Old 20 May 2012, 09:13
New Joe's Avatar
New Joe New Joe is offline
 
Join Date: May 2009
Can you PM me a link to this site as you posted above, I have no idea why non of us others don't have the images showing.
I like to see it to believe it.
Reply With Quote
  #597  
Old 20 May 2012, 14:36
topsoftware topsoftware is offline
 
Join Date: Dec 2005
@ Disco_Stu

How did you "tie" the subforum to its parent forum?

Thanks.
Reply With Quote
  #598  
Old 20 May 2012, 17:02
Disco_Stu's Avatar
Disco_Stu Disco_Stu is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by New Joe View Post
Can you PM me a link to this site as you posted above, I have no idea why non of us others don't have the images showing.
I like to see it to believe it.
I sent you the url

I forgot to tell you that the sub forum is under the "Flash forum". Click on that to see the sub forum

Last edited by Disco_Stu; 20 May 2012 at 17:21.
Reply With Quote
  #599  
Old 20 May 2012, 17:09
Disco_Stu's Avatar
Disco_Stu Disco_Stu is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by topsoftware View Post
@ Disco_Stu

How did you "tie" the subforum to its parent forum?

Thanks.
In the forum manager. When creating or editing a forum you specify the Parent Forum in the first section.
Reply With Quote
  #600  
Old 20 May 2012, 17:21
New Joe's Avatar
New Joe New Joe is offline
 
Join Date: May 2009
Thanks for the PM, I checked your site but you don't have any Sub-Forums.
Not sure you're getting what Sub Forums are DS


Example, go to www.vbulletin.com/forum/
You will see a Forum called: vBulletin Announcements
Then you will see this Sub Forums attached within that Forum such as:
eBulletins & Press Releases
So when you are actually here: https://www.vbulletin.com/forum/foru...-Announcements
Those Sub-Forum icons are the ones which stopped showing custom icons after 4,1,10, before 4,1,10 the icons you had added would show, now they don't.

This is what I have been talking about for weeks if not months now.
It can't be a big thing, just some kind of Template code change or hook or something after 4.1.10 came out, I just wish it could get fixed
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:07.

Layout Options | Width: Wide Color: